Anlık Bildirim

AMD'nin yaklaşan işlemcileri için ilk nesilin bilgisayar dünyasında estirdiği sert rüzgarlar dolayısıyla büyük bir beklenti içerisindeyiz. Görünen o ki firma bu beklentimizi boşa çıkarmayacak. Yeni yongalar performans çıtasını bir adım daha ileriye taşırken fiyatlandırma tarafında da bizleri mutlu edeceğe benziyor.


Şu sıralar dağıtımına başlandığı düşünülen modellerden Ryzen 7 2700X'e ait Fire Strike Ultra 1.1 testi sonucunda yonga Ryzen 7 1800X'in %11 farkla önüne geçmeyi başarırken, çözümün önceki nesildeki eşdeğeri 1700X'e %18'lik kaydadeğer bir fark atarak tozu dumana kattığı görülüyor.

Daha yüksek performans alınabilir 

Öte yandan test esnasında 4264 MHz ile 4214 MHz arasında görev yapan Ryzen 7 modelinin bu esnada 8 gigabyte kapasiteli 2400 MHz'lik belleklerle çalıştırıldığını görüyoruz. Burada yeni nesilde AMD'nin 2933 MHz'e ulaşan frekansları resmi olarak desteklediğini düşünürsek ve hatta kullanıcıların sistemlerinde 3000-3200 MHz gibi daha yüksek seviyelerdeki frekanslarda çalışan bellekleri kullanacağını da hesaba katacak olursak yeni yonganın testteki performans farklarının çok daha fazlasını bizlere sunacağını söyleyebiliriz. Zira Ryzen işlemcileri yongaların mimarisel bazdaki tasarımı gereği bellek frekansına bir hayli duyarlı.

4.4 GHz görülebilir 

Yeni yonganın beraberinde getirdiği geliştirmelere de değinelim isterseniz. İlk nesile göre yaklaşık 400 MHz'lik bir frekans artışı ile gelen yongalar hızaşırtmayla tahminlere göre 4.4 GHz seviyesini rahatlıkla göreceğe benziyor. Tabi bunda üretim sürecindeki geliştirmelerin etkisi büyük.Bellek tarafında ise az önce de bahsettiğimiz üzere resmi olarak desteklenen değer 2933 MHz'e çıkarılmış durumda. Bununla birlikte 12 nm'lik yeni yongaların 3600 MHz'deki belleklerle sorunsuz bir şekilde çalışması beklenirken, Samsung B-die içeren RAM kitleri kullanıldığı takdirde 4000 MHz frekansına ulaşmak hiç işten bile değil gibi görünüyor. İyi güzel de biz bu bellekleri nereden bulacağız dediğinizi duyar gibiyim ki haklısınız, umarım en yakın zamanda DRAM stok sıkıntısı ortadan kalkar.

Son olarak AMD'nin Ryzen 2000 serisi tüm işlemcilerini Wraith soğutucularıyla sattışa sunacağını da belirtmekte fayda var. Bununla birlikte Ryzen 7 1700X'in 369$'lık tavsiye edilen satış fiyatı ile geleceğini de ekleyerek sözlerimizi noktalayalım.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5453 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, ryzen 7 1700x ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim