Anlık Bildirim

Gece uyurken vücuttan enerji üretmek mümkün mü?

Gece yatağınıza yattığınızda vücudunuzun ürettiği enerji ile sanal madencilik yapmak ve sabaha da bir veya iki para birimi üretmiş halde kalkmak artık mümkün.

Son dönemde sanal madencilik konusunda farklı sistemler oluşturulduğunu duyuyoruz. Kimisi standart bir sistem kurarak kripto para avına çıkarken, kimisi web sitesine gizlice kodlar yerleştirerek ziyaretçilerin bilgisayarını kullanıyor. Kimisi de Tesla’nın sağladığı ücretsiz elektrik ile madencilik yapıyor. Peki insan vücudu sanal madencilik sistemi çalıştırabilir mi?

Uyuyarak enerji üretin

Aslında bu sorunun cevabını Matrix filminde bulmuştuk. Enerji kaynağı arayan robotlar, çareyi insan vücudunda üretilen kısıtlı miktardaki enerjiyi hasat etmekte bulmuştu. Bunun karşılığında da hasat edilen insanlara sanal bir dünya vermişlerdi.

Hollandalı IoHO girişimi, bu ütopyayı gerçeğe dönüştürmek için kolları sıvadı. İnsan vücudu için bir kostüm geliştiren girişim, vücut sıcaklığını emerek enerjiye dönüştüren ve bununla da sanal madencilik sistemleri çalıştırılıyor.

Kişiler ister yatarak bir şeyler seyrediyor, isterse de uyuyor. Bu esnada kostüm oluşan enerjiyi toplamaya devam ediyor. Bugüne kadar gönüllü olarak denemelere katılan 37 kişi, bu kostümler sayesinde 212 saat çalışmış ve 127 210 miliwatt enerji üretmiş. Bu enerji ile 16 954 adet kripto para elde edilmiş ve gelirin yüzde 80’i gönüllülere verilmiş.

Başta 20 000$ sınırına gelen Bitcoin başta olmak üzere sürekli artış gösteren kripto para birimleri, bu tür ilginç fikirleri de beraberinde getiriyor. Ne var ki bu fikirlerin bir distopyaya yol açması da muhtemel. Örneğin suç çetelerinin insanları kaçırarak Matrix’deki gibi bir insan tarlası kurması acaba ne kadar uzak bir ihtimal? Bugün organ mafyaları da benzer bir amaca hizmet ediyor.

IoHO girişimi eşit paylaşıma inandığı için gelirlerini gönüllüler ile paylaşmış ancak iş bulmakta zorlanan veya çok müşkül durumda olan insanları düşük gelirlere bu tür sanal madencilik sistemlerinde çalıştıran şebekeler olmayacak mıdır? Halen var olan MMORPG karakter kasma hizmetleri de gençleri adeta köle gibi kullanıyor. Umarız kripto para birimlerinin geleceği insanları bir felakete sürüklemez.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4361 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Bitcoin (BTC), mine cryptocurrency body ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim