Anlık Bildirim

Ryzen işlemcilerin fiyatları hakkında yeni iddia [GÜNCELLEME]

AMD’nin merakla beklenen Ryzen işlemcilerinin fiyatlandırmasına dair yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Söylentiye göre en üst seviyede fiyat 720$’a ulaşabilir.
Teknoloji dünyasının merakla beklediği Ryzen işlemci ailesinin fiyatlarına dair yeni bir iddia ortaya atıldı. Gelen taze bilgilere göre tepe model 720$’lık bir fiyat etiketiyle karşımıza çıkabilir. Öte yandan kaynağa göre 6 çekirdekli bir model seride yer almayabilir. Summit Ridge kod adını taşıyan ailede bilindiği üzere SR3, SR5 ve SR7 isimlendirmesiyle karşımıza 3 temel sınıfın çıkması bekleniyor. Daha önce gelen kaynaklarda SR5 ailesinde 6 çekirdek 12 izlek sunan bir modele yer verilmişti. SR3 ailesinde 4 çekirdek 8 izlek ve SR7 ailesinde ise 8 çekirdek 16 izlekli modeller karşımıza çıkmıştı.
Eğer son kaynaktaki bilgi doğruysa ki SR3 modellerinde 4 çekirdek 8 izlekli, SR5 modellerinde ise 8 çekirdek 8 izleğe yer verileceği iddia ediliyor. Bu durumda SR5 sınıfı çekirdek sayısı sayesinde SR3 modellerinin önüne geçerken SR7 modellerinden ise sanal izlek desteği olmamasından dolayı geride kalacaktır.

Fiyatlar Ne Olacak?

Fiyatlarının ise 580 ila 720 dolar arasında değişmesi beklenen Ryzen işlemcileri bu sayede performans olarak yer yer önüne geçtiği i7-6900K modelinin 1100$ fiyatı karşısında elini bir alanda daha güçlendirmiş olacaktır. Tabi bunun yanında X370 yongasetini barındıran anakartların fiyatlarının X99 cephesinden daha aşağıda olması da oldukça muhtemel. Son olarak Ryzen ailesinin 27 Şubat- 3 Mart tarihleri arasında yapılacak olan GDC 2017 etkinliğinden sonra satışa sunulmasının beklendiğinin de altını çizelim.
Güncelleme: Yeni gelen bir sızıntı bilgiye göre Ryzen işlemci ailesinde 6 çekirdekli üyeler olabilir. Bu işlemcilerin yine sanal izlek desteğiyle gelmesi beklenirken 8 MB'ı L3 seviyesinde olmak üzere toplamda 16 MB önbelleğe sahip olması bekleniyor. Daha detaylı bilgi için aşağıdaki görseli inceleyebilirsiniz.
 
Ryzen işlemcilerinin performans testlerine ise aşağıdan ulaşabilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9280 kez okundu.
33 kişi, toplam 38 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, intel ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim