Anlık Bildirim

Trump'a karşı açılan davaya Microsoft ve Amazon'dan destek geldi

Washington Başsavcısı Bob Ferguson’ın Trump’ın seyahat düzenlemesine karşı dava açacağını duyurmasıyla birlikte teknoloji devleri Microsoft, Amazon ve Expedia’dan da destek geldi.

Trump'a karşı açılan davaya Microsoft ve Amazon'dan destek geldi Tam Boyutta Gör
 

Trump’ın yeni seyahat düzenlemesine karşı tepkiler gittikçe artarken 16 eyalet yargıcından kararı kınama açıklamaları gelmişti. Google, Microsoft, Tesla, Uber, Facebook gibi teknoloji devleri de kararı eleştirirken Washington Eyalet Valisi Jay Inslee ve Başsavcı Bob Ferguson dün Donald Trump, ABD İç Güvenlik Bakanlığı ve Trump’ın üst düzey yöneticilerine karşı Trump’ın eyleminin ‘’yasadışı’’ olduğu gerekçesiyle dava açtı.

 

Davanın dayanak noktasının yeni düzenlemeyle Washington sakinlerinin binlercesinin zarar görmesi ve şirketlerin H-1B isimli denizaşırı ülkelerden gelen yetenekli insanlara iş olanağı sağlayan vize programını olumsuz etkilemesi olarak değerlendiren yetkililer Amazon ve Expedia’nın da kendilerine dava konusunda destek olacağını dile getirdi. 

Amazon'dan Daha Sert Açıklama 

Amazon her ne kadar seyahat yasağıyla ilgili ilk açıklaması kendisinden beklenmeyecek derecede etkisiz olduğu için eleştirilse de şirketin CEO’su Jeff Bezos daha sonra çalışanlarına gönderdiği mesajla yeni düzenlemeyi desteklemediklerini ve kongre liderlerine bu düzenlemenin üzerinde tekrar düşünülmesi için çağrıda bulunduklarını söyledi.

Bezos ayrıca kendi hukuk ekiplerinin Washington Başsavcılığı tarafından açılan davayı desteklediğini ve kendilerinin de diğer yasal seçenekler üzerinde çalıştığını ekledi.

 

Washington merkezli Microsoft da davaya karşı başsavcılığın yanında yer alacağını ve işbirliği yapacağını açıkladı. Eyaletin H-1B vizesine sahip en fazla çalışanı barındıran şirketi olan Microsoft’un sözcüsü gerekirse davada tanıklık da yapabileceklerini belirtti.

Mark Zuckerberg, Sundar Pichai, Tim Cook, Elon Musk de aralarında bulunduğu Silikon Vadisi’nden pek çok önemli isim karara karşı olduklarını dile getirmişti ve büyük teknoloji firmalarını temsil eden İnternet Derneği de Trump’ın bu kararının Silikon Vadisi için ‘’rahatsız edici sonuçlara’’ neden olabileceğinin altını çizmişti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4158 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
microsoft, amazon ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim