Anlık Bildirim

Zen mimarisi, AMD'nin sonraki 5 yılına damga vuracak

Gelecek yıl işlemci pazarında AMD'nin en büyük kozu olacak Zen mimarisi, sadece bir yıllık değil birkaç yıllık bir planın ürünü. Önümüzdeki yıllarda Zen mimarisini yeni nesilleri ile göreceğiz.

Hem grafik hem de işlemci tarafında beklediği çıkışı bir türlü yakalayamayan AMD, pazar payının büyük kısmını rakiplerine kaptırmış durumda. Firma gelecek yıl iki koldan büyük atılımlar yaparak kaybettiği müşteri potansiyelini geri kazanmak istiyor. Grafik birimi tarafında iki yeni GCN tabanlı ekran kartı serisi planlayan firma, işlemci tarafında da Zen mimarisine güveniyor. 

AMD'nin üzerine adeta titrediği ve sıfırdan titizlikle tasarladığı Zen mimarisi, gelecek yıl Intel işlemcilerin karşısına çıkarak AMD'yi eski günlerine döndürmeye çalışacak. Watt başına performansta önceki nesle göre iki kat artış vadeden Zen mimarisi, AMD'nin önümüzdeki 5 yılına da damga vuracak. 

Bir konferansta konuşan firmanın patronu Lisa Su, Zen mimarisini birden fazla nesil ile devam ettireceklerinin müjdesini verdi. Zen mimarisi uzun yıllara yayılmış bir stratejinin ilk adımı olacak. Ana akım bilgisayar ve dizüstü modellerine yönelik olan ilk nesil Zen mimarisinin ardından Zen+ adıyla sunuculara yönelik bir platform piyasaya sürülecek. Tabii bunun olabilmesi için 3-5 yıl arasında bir zaman dilimi geçmesi gerekiyor. 

AMD'nin Zen mimarisini temel alan FX işlemcileri gelecek yılın sonlarına doğru piyasada olacak. Raven Ridge APU ailesini ise en erken 2017 başlarında görebileceğiz. Muhtemelen 2018 yılına kadar ilk nesil Zen mimarisi farklı ürünler ile piyasada boy gösterecek. 2018 yılından sonra ise Zen+ mimarisini konuşmaya başlayacağız. Sunucuların ağır yükünü kaldırmayı amaçlayan Zen+ mimarisi ile aynı dönemde ana akım bilgisayar tarafında da AMD'nin farklı çözümler sunması bekleniyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8158 kez okundu.
18 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Donanım Bileşenleri, amd ve amd zen
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim