Anlık Bildirim

İki Extreme işlemci ailesi aynı anda geliyor!

Yeni gelen bilgilere göre Intel’in Kaby Lake ve Sky Lake platformlarının üst seviye çözümleri bu seneki Gamescom etkinliğinde tanıtılacak. Detaylar haberimizde.

Intel’in Kaby Lake
platformunu tanıtmasının ardından gözler platformun üst seviye çözümlerine yönelmişti. Yeni ailenin Extreme serileri bu sefer Sky Lake ailesinin ekstreme sınıfıyla birlikte tanıtılacak.

LGA 2066 soketiyle gelecek

Almanya’nın Cologne kentinde yapılacak etkinlikte yeni işlemcilerin yanı sıra X299 çipseti de tanıtılacak. LGA 2066 soketiyle gelecek olan işlemci ailelerinin her ikisinde de 14 nm’lik üretim süreci uygulanacak lakin doğal olarak Kaby Lake platformunda daha verimli daha efektif bir mimari karşımıza çıkacaktır.

10, 8, 6 ve 4 çekirdekli 4 işlemcinin tanıtılması bekleniyor. Bunlardan 6, 8 ve 10 çekirdekli modellerin Sky Lake mimarisine ait olması beklenirken 4 çekirdekli yonganın ise bu ayın başında tanıtılan Kaby Lake ailesinin mimarisiyle karşımıza çıkması bekleniyor. Öte yandan Sky Lake-X işlemcilerin 140 wattlık bir TDP değeriyle karşımıza çıkması beklenirken Kaby Lake-X mimarili çözümde ise bu değer 112 watt seviyesinde olacak. İşlemcilerinin hepsinin Core i7-7000 serisi altında tanıtılacağı ise gelen diğer bilgiler arasında. Ek olarak Intel’in önbellek sisteminde performans arttırımına yönelik geliştirmeler yaptığı da belirtiliyor.

Doğal 4 Kanal 2667 Mhz bellek desteği

Yeni işlemcilerin beraberinde getirecekleri X299 çipsetine bakacak olursak yeni çipsetle birlikte DDR4 2667 Mhz hızında dört kanal bellek desteklenecek lakin Sky Lake-X ailesi yalnızca çift kanal 2667 Mhz bellek desteği sunacak. PCI Express hattı sayısında da anakart tarafında her iki nesilde de 24 kanal mevcut ancak Kaby lake’de işlemci tarafında 22 kanal daha mevcut iken Sky Lake’de ise 20 adet mevcut dolayısıyla Kaby Lake’de toplamda 46 kanal varken Sky Lake-x ailesi karşımıza 44 PCI Express 3.0 kanalıyla karşımıza çıkacak. Daha önce gelen bilgileri hatırlayacak olursak gelecek olan çipsetin kod adı Basin Falls-X olacak ve muhtemelen Cannon Lake-X ailesi bu soketi destekleyen en son işlemci olacak zira daha sonrasında Intel’in LGA 2076’ya geçiş yapması bekleniyor.
Yeni yonga setinin bağlantı seçeneklerinde ise 10 adet USB 3.0, 8 adet USB 2.0, SATA 3.0 ve Intel LAN kontrolleri mevcut. Ayrıca genişletilmiş SPI, SPI, LPC, SMBus ve HD ses desteği diğer entegre özellikler arasında yer alıyor. Öte yandan yeni işlemcilerin bu yılın ilk çeyreğinde önümüzdeki haftalarda tanıtılması beklenen Ryzen’e karşılık gelmesi bekleniyor.

Bununla birlikte 2018’in başlarında Coffee Lake’in tanıtılması bekleniyor ve Coffee Lake-X’in ise aynı yılın sonunda duyurulacağı tahmin ediliyor. Son olarak anakartlarının Computex 2017 etkinliğinde tanıtılması beklenen platforma dair bilgileri birlikte takip ediyor olacağız.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3296 kez okundu.
12 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
intel skylake, intel kaby lake ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim