Anlık Bildirim

Intel Core i9 isimlendirmesi mobile geliyor

Üst seviye dizüstü bilgisayar segmentine yönelik olarak hazırlıklarını sürdüren Intel, Coffee Lake H serisi içerisine Core i9 ismini taşıyan modeller eklemeyi planlıyor.

Intel’in Core işlemci ailesinde son dönemde yaptığı en önemli hamlelerden birisi olan Core i9 isimlendirmesi mobilde de kendisini göstermeye hazırlanıyor. Coffee Lake tabanlı mobil işlemcilerde Core i9 modelleri olacak.

Core i9-8950HK neler sunuyor?

Intel Coffee Lake tabanlı mobil işlemcilerde ilk olarak ince dizüstü modellerine yönelik olanları yani U serisini tanıtmıştı. Sızdırılan bilgilere göre üst seviye bilgisayar sistemleri için Coffee Lake H serisi hazırlıklarını tamamlamak üzere. Seride 5 adet işlemci yer alıyor.

Coffee Lake H serisi üst seviye dizüstü modellerine 6 çekirdek ve 12 izlek birimini sunmaya hazırlanıyor. Bu hamle ile AMD Ryzen işlemcilerin üst seviye segmentte önünü almak amaçlanıyor.

Yeni seride dikkat çeken Core i9 modelinin yer alması. 6 çekirdekli ve 12 izlek birimli olan Core i9-8950HK işlemcisi serinin hali hazırda en güçlüsü durumunda. Bunun üzerine yeni bir model eklenecek mi şimdilik belirsiz. Seride Core i3, i5 ve i7 işlemciler mevcut. Hepsinde de 45W ısıl tasarım gücü göze çarpıyor.

Yeni seri haricinde masaüstü platformlara yönelik olarak Coffee Lake S serisinin de genişlediğini göreceğiz. Yeni eklemelerle toplamda 46 işlemci bizi bekliyor. Bunlar arasında yine dizüstü modellerinde de kullanılan Pentium ve Celeron işlemciler de var.

Serinin en dikkat çekeni ise Core i5-8650K adında yeni bir işlemci. Normalde her Core serisinde bir hız aşırtma uyumlu model yer alıyordu. Şimdi ise Core i5 serisinde iki hız aşırtma destekli işlemci yer alacak. Intel Core i5-8650K işlemcisinin Core i7-8700K ve Core i5-8600K arasındaki boşluğu doldurması bekleniyor. Sızdırılan yeni işlemcilerin önümüzdeki aylarda peyder pey piyasada olması bekleniyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3802 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
intel, intel core i9-8950hk ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim