Anlık Bildirim

 
Intel’in son dönemde donanım forumlarının hararetli tartışma konusu haline gelen Coffee Lake-S ailesi hakkında ilgi çekici detaylar gelmeye devam ediyor. İddilara göre Intel artan ısı üretiminin çaresini lehimde bulmuş.

Intel’in Sandy Bridge’den sonra son yıllarca işlemci ile IHS arasında lehim yerine termal pede yer verdiğini biliyorsunuz. Üretim maliyetlerinin düşmesi açısından firmanın lehine olan bu durum işlemcisini hız aşırtarak daha üst düzeylere çekmeyi isteyen kullanıcıların önünde oldukça büyük bir engel zira bu termal materyalin ısı iletkenliği lehimleme çözümüne göre oldukça düşük.

Yüksek frekanslar için delid şart

Örneğin bunun bir istenmeyen bir etkisi olarak Core i7-8700K’nın 5 GHz’de delid işlemi olmadan tutunamamasını gösterebiliriz. Yonga 100 derece gibi yüksek sıcaklıklara ani çıkış yaparak termal kısmaya gidebiliyor ki bu da istenmeyen bir durum.

Az önce de arada geçen delid işlemi de üst seviyelere çıkmak isteyen kullanıcılar için tek çözüm yolu ancak yonganız açısından oldukça tehlikeli bir işlem, dikkatsiz yapılan uygulamalarda işlemcinizden olabildiğinizi belirtelim.

Artan ısı üretimi buna sebep olabilir

Gelen haberlere göre Intel 8/16 ve 8/8 konfigürasyonuna sahip Coffee Lake-S modellerinde IHS ile yonga arasında AMD’nin Ryzen işlemcilerinde olduğu gibi lehim kullanacak. Tahminlere göre Coffee Lake-S’te ekstra 2 çekirdek 4 izleğin getirdiği ısı üretim artışını çözmek için bu kararı almış olabilir.
                Sky Lake-Kaby Lake aynı frekansta test değerleri
Sonuçta mimarinin 2014 yılında satışa sunulan Sky Lake ile neredeyse aynı olduğunu hesaba katarsak bu denli yüksek çekirdek/izlek sayılarında mühendislik örneği yongalarda sıcaklıklar yüksek seviyelere ulaşmış olabilir. Henüz firma tarafından doğrulanmayan bilgi bir çok kaynaktan teyit edilse de kesin bilgi için modellerin lanse edilmesini beklememiz gerekecek. Son olarak yeni işlemcilerin önümüzdeki eylül ayı gibi raflardaki yerini alacağını belirtelim. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9236 kez okundu.
23 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, intel ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim