Anlık Bildirim

İsminizi Mars'a göndermek ister misiniz? NASA, 2020 için kayıtları başlattı

NASA, Mars 2020 görevi için yeni bir "isminizi Mars'a gönderelim" projesi başlattı. Aşağıdaki linkten kayıt olarak isminizi Kızıl Gezegen yüzeyine gönderebilirsiniz.
NASA'nın önümüzdeki yıl Kızıl Gezegen'e göndermeyi planladığı yeni gözlem aracı, isminizi Mars yüzeyine indirebilir. Uzay ajansı geçtiğimiz günlerde yaptığı bir duyuruyla dünyanın her tarafından insanları yeni projesine katılmaya davet etti. Şimdi sizler de kaydınızı yaptırabilir ve Mars'a isminizi gönderebilirsiniz.

Konuyla ilgili konuşan NASA yöneticisi Thomas Zurbuchen,"NASA için çok heyecan verici bir dönem yaşıyoruz. Önümüzdeki yıl, komşu gezegenimiz hakkındaki derin sorulara cevap bulmak ve Güneş Sistemi'ndeki hayatın kökenlerini anlamak için müthiş bir maceraya çıkacağız. Bu tarihi görevde dünyanın her tarafından insanların bizlerle aynı heyecanı paylaşmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.



Kaydınızı yaptırmak için buraya tıklayabilirsiniz. İsim, soyisim, ülke, posta kodu ve e-posta adresinizi girmeniz yeterli olacak. Bu yazıyı yazdığım sırada toplam 1 milyon 308 bin kişi hali hazırda kaydını yaptırmış durumda. Kayıtlar 30 Eylül 2019'da sona erecek.

Milyonlarca isim bozuk para büyüklüğünde bir mikroçipe yazılacak


NASA, isimleri Mars'a göndermek için elektron ışını ile işleme teknolojisinden faydalanıyor. Araştırmacıların ifadelerine göre isimler, 75 nanometre genişliğindeki metinler halinde bir bozuk para büyüklüğündeki silikon çiplerin üzerine yazılacak. NASA, bir milyondan fazla ismin bir mikroçipe sığdırılabileceğini söylüyor. Mikroçipler cam bir koruma altında Mars'a fırlatılacak.

NASA daha önce benzer bir projeyi InSight görevinde de gerçekleştirmişti. Yaklaşık 2 milyon kişinin ismi InSight uzay aracıyla birlikte Kasım 2018'de Kızıl Gezegen'in yüzeyine iniş yaptı. İsmini gönderenler arasında ayrıca Türkiye'den de on binlerce katılımcı vardı.

Haziran 2020'de fırlatılacak olan Mars 2020 gözlem aracı, yaklaşık altı aylık uzay macerasının ardından Şubat 2021'de Kızıl Gezegen yüzeyine iniş yapacak.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8752 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uzay araştırmaları, mars 2020 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim