Anlık Bildirim

SpaceX'in ilk uzay turizmi görevi 'Inspiration4' Netflix belgeseli oluyor

SpaceX önümüzdeki ay uzay turizmine ilk adımını atıyor. Inspiration4 isimli tarihi görevin tüm detayları Netflix'te yayınlanacak olan belgesel serisinde anlatılacak.

SpaceX'in ilk uzay turizmi görevi, Netflix dizisi oluyor Tam Boyutta Gör

Elon Musk'ın başarılı uzay şirketi SpaceX önümüzdeki ay tarihinin en önemli görevlerinden birisine çıkacak. Uzay turizmine ilk resmi adımını atmaya hazırlanan şirket, Inspiration4 isimli misyonda dört uzay turistini Dünya yörüngesine fırlatacak. Dijital medya devi Netflix ise SpaceX'in bu tarihi görevini bir belgesel serisiyle süslemeye hazırlanıyor.

"Countdown: Inspiration to Space" isimli belgeselin ilk dört bölümü 6 ve 13 Eylül tarihlerinde seyircilerle buluşacak. Belgeselin geri kalanının ise potansiyel kalkış gününe denk getirilecek şekilde 14-15-16 Eylül'de yayınlanacağı belirtilmiş. Inspiration4 misyonunun da 15 Eylül'de kalkışa geçmesi bekleniyor.

Uzay turizmi bildiğinzi gibi şu sıralar çokça gündeme gelen bir konu. Milyarderler Jeff Bezos ve Richard Branson kendilerine ait şirketleri Blue Origin ve Virgin Galactic ile uzaya çıkarak geçtiğimiz ay önemli bir tarihe imza atmışlardı. Her iki milyarder de alt-yörüngeye yükselmiş ve yalnızca dört dakika gibi kısa bir süre için yer çekimsiz ortamın keyfini çıkarabilmişti.

500 kilometre yükseklikte tam 3 gün uzay keyfi

Inspiration4 misyonu ise özellikleri itibarıyla çok daha farklı bir görev olarak dikkat çekiyor. Görevde SpaceX'in Crew Dragon kapsülü, dört kişilik mürettebatıyla birlikte alçak Dünya yörüngesine çıkacak ve maksimum yükseklik noktası 590 kilometre olan yörüngesinde tam üç gün geçirecek.

Inspiration4 görevi milyarder Jared Isaacman tarafından finanse edildi. Kendisi de deneyimli bir pilot olan Isaacman, Crew Dragon kapsülünde uçuş komutanı olarak yer alacak.

Inspiration4 görevini ABD'nin Tennessee eyaletindeki kanser hastalıkları hastanesi St. Jude'a bağış toplamak için bir araç olarak düşünen Isaacman, Crew Dragon kapsülündeki üç koltuktan ikisini bu hastaneye bağışlamıştı. Koltuklardan birisi, hastanenin çalışanlarından olan 29 yaşındaki Hayley Arceneaux'a, diğeri de St. Jude hastanesine bağış yapanlar arasından seçilen Christopher Sembroski'ye verilmişti. Kalan son koltukta ise eski bir NASA astronot adayı olan Dr. Sian Proctor oturarak.

Jared Isaacman ayrıca kendisi de St. Jude hastanesine 100 milyon dolar bağış yapmıştı.

SpaceX'in ilk uzay turizmi görevi, Netflix dizisi oluyor Tam Boyutta Gör

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim