Anlık Bildirim

İspanya, kripto para reklamlarına yeni kurallar getiriyor

İspanyol hükümeti kripto para reklamcılığı için yeni kurallar belirledi. Şubat ayında yürürlüğe girecek genelgeye uymayan şirketler ve sosyal medya fenomenlerine para cezası uygulanacak.

İspanya, kripto para reklamlarına yeni kurallar getiriyor Tam Boyutta Gör

Kripto para birimlerinin hızlı yükselişi dünya genelindeki hükümetleri harekete geçirmiş durumda. İspanya Ulusal Menkul Kıymetler Piyasası Komisyonu (CNMV), dijital varlıklara yönelik reklamlar için yeni kurallar belirledi. Hedef kripto para reklamcılığını "yanıltıcı bilgi" vermekten uzaklaştırarak "dürüst ve anlaşılır" hale getirmek.

17 Şubat 2022'de yürürlüğe girecek olan yeni genelgeye göre kripto para birimi ürünlerine yönelik reklamların "para kaybetme riski" hakkında uyarı içermesi gerekecek. Kişilerin ve şirketlerin reklamlarını yayınlanmadan en az 10 gün önce onay için CNMV'ye bildirmeleri gerekecek. Bu kural 100.000'den fazla abonesi olan popüler influencer'lar için de geçerli olacak.

İspanya, kripto para reklamlarına yeni kurallar getiriyor Tam Boyutta Gör

Andres Iniesta'yı uyardı

Önümüzdeki aydan itibaren devreye girecek kurallara uymayanlara para cezası verilecek. Geçtiğimiz Kasım ayında İspanyol futbolcu Andres Iniesta, sosyal medya hesabında Binance borsasının logosunu taşıyan bir dizüstü bilgisayarla fotoğrafını yayınlamıştı. CNMV, Twitter'daki gönderiye tepki göstererek sporcuyu kripto para birimlerine yatırım yapmanın riskleri konusunda uyardı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim