Anlık Bildirim

İstanbul Havalimanı’nda tomografik tarama dönemi başladı

İstanbul Havalimanı'na yerleştirilen bilgisayarlı tomografi (CT) cihazları sayesinde kaçakçılığın önüne geçilecek. Valizler daha hızlı ve daha doğru bir şekilde taranacak.

İstanbul Havalimanı’nda tomografik tarama dönemi başladı Tam Boyutta Gör

İstanbul Havalimanı’nda, kaçakçılıkla daha etkin mücadele amacıyla CT Tomografik Bagaj Tarama Sistemi kullanılmaya başlandı. Söz konusu sistemin bir benzeri, 2017 yılından itibaren Atatürk Havalimanı’nda kullanılmaya başlanmıştı.

Tıp alanında hastalıkların teşhisi için kullanılan bilgisayarlı tomografi (CT) cihazı sayesinde yolcu valizine yerleştirilen patlayıcılar, kaçak malzemeler ve havayolu güvenliğini zora sokacak tüm ürünler daha kolay bir şekilde tespit ediliyor. Elektronik cihazların yanı sıra sudaki bomba düzeneğini dahi tespit ediliyor.

Bilgisayarlı tomografi cihazı daha hızlı ve daha doğru tarama yaptığı için yolcu akışını önemli ölçüde hızlandırıyor. Tarama için valizin içerisindeki dizüstü bilgisayar ve sıvı maddelerin çıkarılması gerekmiyor.

İstanbul Havalimanı’na Rapiscan Systems firmasının 920CT modellerinden yerleştirildi. Bu cihazın dokunmatik kontrol paneli sayesinde valizin içeriği, kolay bir şekilde 360 derece döndürülerek gözlemlenebiliyor.

Kaçak madde yutanlar tespit edilecek

Son dönemde uyuşturucu kaçakçıların sıkça başvurduğu yöntemlerden ‘yutma’ yoluyla kuryelik yapan kişiler ise vücut taraması yapan yeni cihazlar ile tespit edilecek. Yaklaşık 7 saniyelik tarama ile, yutucu kurye olarak adlandırılan kişilerin vücudundaki kaçak ürünler ortaya çıkıyor. Şüpheli yolcular, bu cihaz ile taranacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6579 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
rapiscan systems, rapiscan 920ct ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim