Proje kapsamında İstanbul il sınırları içinde oluşan evsel atıkların %15’lik kısmının yakma yöntemi ile bertaraf edilmesi planlanıyor. Bu da çevrenin korunması adına çok büyük önem taşıyan bir iş demek. Bu sayede yılda 1 milyon ton karbondioksit salınımının önüne geçilmesi hedefleniyor.
1,5 Milyon Kişinin Elektrik İhtiyacını Karşılayacak
Evsel atıkları parçalayarak yakacak olan tesis çevrenin korunmasına sağladığı katkının yanı sıra bir buçuk milyon kişinin de evsel elektrik ihtiyacını karşılayacak deniliyor. Bu da yaklaşık 350 bin hanenin elektrik ihtiyacının karşılanması anlamına geliyor. Elbette ki tüm bu rakamlar resmi olarak paylaşılmış bilgiler. İşleyişte neler olur, vadedilen tarihlerde tesis yayına girer mi orasını zaman gösterecek.
Hitachi, kendi ülkesinde Tokyo ile Osaka şehirlerinde 2001 yılında kurduğu katı atıklardan enerji üretim tesisi ile dünyanın en büyük geri dönüşüm sistemlerinden birini işletiyor. Sadece bu tesislerde günde maksimum 3 bin tona kadar atık imha ediliyor ve 50 bin kW’lık güç çıkışı elde ediliyormuş. Hitachi’nin hali hazırda Japonya’da 195, Çin’de 26, Güney Kore’de 8, ABD’de 23, Avrupa genelinde ise 197 tesisi bulunuyor. İlk tesis ise 1965 yılında Osaka’da kurulmuş.
Yorum Yaz Paylaş Tweetle Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:



1.0tce 115hp + lpg + cvt otomatik + 4x4 olursa türkiyede de iyi bir fiyatlandırmayla çıkarsa peynir ekmek gibi satar.
Beş yıl gibi uzun bir süre içerisinde yeni bir petrollü araba çıkarmaları saçma bence. Bunu duster diye çıksrmamasının diğer sebebi de satışların düşüklüğü olabilir
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
5852 kez okundu.
25 kişi, toplam 25 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
Japonya, enerji ve