Anlık Bildirim

Huawei Mate 20, 7nm mimarili işlemciden güç alacak

Ekim ayı gibi tanıtılacağı düşünülen Huawei Mate 20 ile ilgili ilk detaylar gelmeye başladı. Mate 20, 7nm mimarili Kirin 980 yonga setinden beslenecek. Ayrıntılar haberimizde...
7nm üretim süreciyle ilgili çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte, 7nm fabrikasyon süreciyle üretilecek işlemci haberleri de ardı ardına geliyor. Snapdragon 855'in ardından Kirin 980 çipsetinin de 7nm üretim aşamasından geçerek üretileceği bilgisi, endüstri kaynaklarından gelen raporlar arasında yer alıyor. 
Gelen son raporlara göre, Huawei Mate 20 akıllı telefonuna güç sağlayacak Kirin 980 platformunun üretimini Tayvanlı üretici TSMC üstlenecek. Yıllardır HiSilicon ile kendi yonga setlerini geliştiren Huawei, bu konuda önemli yatırımlar yaparak büyük aşamalar kaydetti. Konuyla ilgili "Kendi işlemcinize sahip olmak büyük önem arz etmekte. Özellikle 5G teknolojisi ile birlikte konunun önemi çok daha iyi anlaşılacak. Şu an arka planda daha güçlü, yapay zeka konusunda çığır açacak yeni nesil işlemcilere inanılmaz yatırım yapıyoruz. Huawei olarak vizyonumuz sadece pazar lideri değil, teknoloji lideri olmak." açıklamalarında bulunan Huawei CEO'su Richard Yu, yeni nesil işlemcilerin çok daha yetenekli olacağının altını çiziyor. 
Mate 10 ve Mate 10 Pro'ya güç veren Kirin 970 platformu, sahip olduğu dahili NPU (Nöral Bilgi İşlem Ünitesi) ile birlikte bir ilke imza atmış ve bizleri "zeki telefon" tabiriyle tanıştırmıştı. Daha gelişmiş bir NPU birimine sahip olacağı söylenen Kirin 980'de ise çok daha güçlü GPU ile birlikte Cortex-A75 çekirdek mimarisine yer verileceği gelen bilgiler arasında. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5613 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
huawei, huawei mate 20 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim