Anlık Bildirim

Japonya'da saniyede 1,02 petabit ile yeni internet hızı rekoru kırıldı

Japonya'daki araştırmacılar, 1,02 petabit veri aktarım hızına ulaşarak yeni bir dünya rekoru kırdı. Denemelerde kullanılan teknoloji mevcut fiber hatlara dahil edilebilir.

Japonya'da 1,02 petabit ile yeni internet hızı rekoru kırıldı Tam Boyutta Gör

Günümüzde fiber optik kablolar üzerinden kullanıcılara sunulan veri aktarım hızları oldukça sınırlı kalsa da, araştırmacılar tarafından yeni rekorlar kırılmaya devam ediliyor. Geçtiğimiz yıl 319 terabit/sn aktarım hızı ile rekora imza atan Japon mühendisler, şimdi de çıtayı ulaşılması zor bir seviyeye çekti. 

Saniyede 1.02 petabit hıza ulaşıldı

Bildirilenlere göre Japonya Ulusal Bilgi ve İletişim Teknolojileri Enstitüsü'ndeki bir araştırma ekibi, 51,7 kilometrelik bir uzaklıktan gerçekleştirilen denemelerde dalga boyu bölmeli çoğullama (WDM) ismi verilen bir teknik kullanarak saniyede 1.02 petabit veri aktarım hızına ulaştı.

Yeni değerin elde edilmesini sağlayan WDM tekniği ile hattın bant genişliğini 20 THz'ye kadar arttırmayı başaran araştırmacılar, bahsedilen hızların saniyede 127.500 GB dosya transferine veya saniyede 10 milyon 8K videoya eş değer olduğunu belirtiyor.

Japonya'da 1,02 petabit ile yeni internet hızı rekoru kırıldı Tam Boyutta Gör

Ayrıca gerçekleştirilen rekorda günümüzde kullanılan tek fiber optik çekirdekli kablo yerine dört çekirdekli bir kablo kullanan araştırmacılar, verilerin çekirdek başına yalnızca tek bir modda iletildiğini ifade etti. Böylece yeni teknolojinin mevcut hatlara kolay bir şekilde uyarlanabileceğini söyleyebiliriz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5655 kez okundu.
36 kişi, toplam 40 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Japonya, internet hızı ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim