Anlık Bildirim

Jeff Bezos’un şirketi Blue Origin, NASA’ya dava açtı

Milyarder Jeff Bezos’un havacılık ve uzay şirketi Blue Origin, NASA’ya Elon Musk’ın şirketi SpaceX ile Ay’a iniş görevi için yaptığı 2.9 milyar dolarlık sözleşmeyi gerekçe göstererek dava açtı.

Dünyanın en zengin insanlarından biri olan Jeff Bezos’un uzay şirketi Blue Origin, Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi’ne (NASA) dava açtı. Davanın sebebi olarak da NASA ile Elon Musk'ın şirketi SpaceX’in nisan ayında Ay’a iniş görevi için yaptığı 2.9 milyar dolarlık anlaşmada bulunan “temel sorunlar” gösterildi.

Jeff Bezos’un şirketi Blue Origin NASA’ya dava açtı Tam Boyutta Gör

Gelen haberlere göre bu anlaşmazlık, NASA’nın finansman açığı nedeniyle Ay görevi için yapılan anlaşmayı iki şirket yerine tek şirketle yapmasından kaynaklanıyor. Blue Origin’in açıklamalarına göre bu görevde kullanılacak olan sistemlerin inşa edilmesi için iki şirket gerekiyor. NASA ise henüz dava ile ilgili bir yorum yapmadı.

Ayrıca Blue Origin, NASA’nın ihale sürecindeki teklifleri “adil olmayan ve kural dışı” bir şekilde değerlendirdiğini düşünüyor.

Yapılan açıklamada, “Belirtilen sorunların çözümünü, rekabete izin verilmesini ve Amerika’nın Ay’a güvenli bir şekilde geri dönmesini istiyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Jeff Bezos’un şirketi Blue Origin NASA’ya dava açtı Tam Boyutta Gör

Bezos bir teklif daha yapmıştı

Şirket, NASA’nın yalnızca SpaceX’i seçmesinin sebebi olarak en ucuz teklife sahip olmasını gösteriyor. Jeff Bezos da geçtiğimiz temmuz ayında NASA’ya yeni bir teklif yaparak 2 milyar dolara kadar masrafları karşılamayı teklif etmiş ancak reddedilmişti.

NASA’nın davaya 12 Ekim’e kadar cevap vermesi bekleniyor

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim