Anlık Bildirim

Kaçak elektrikle Bitcoin madenciliği yapan 40 yaşındaki adam hapsi boyladı

İngiltere'de yaşanan bir olayda kaçak elektrikle Bitcoin madenciliği yapan bir kişiye 1 yılın üzerinde hapis cezası verildi.

Kaçak elektrikle Bitcoin madenciliği yapan kişiye hapis cezası Tam Boyutta Gör

Yerel medya organı Leicestershire Live'da yer alan habere göre İngiltere'nin Leicestershire kentindeki iki tesiste Bitcoin madenciliği yapmak için44.000 dolar değerinde kaçak elektrik kullanan 40 yaşındaki Sanjay Singh hapis cezasına çarptırıldı. 

Kraliyet Savcılık Servisi'nden Andrew Baxter yaptığı açıklamada Sanjay Singh için "Bitcoin’den para kazanmayı amaçlıyordu ancak faaliyetlerini yürütmek için elektrik maliyetlerini karşılayacak kadar dürüst değildi.” dedi.

İki kez kaçak elektrik çalmakla suçlanan Sanjay Singh, 13 ay 2 hafta hapis cezasına çarptırıldı. 11 Ekim’de hakim karşısına çıkan Sanjay Singh, suçlu bulundu ve 13 ay 2 hafta hapis cezasına çarptırıldı.

Elektrik şebekesinde arızaya sebep oldu

Singh’in bir elektrik sağlayıcısının şebekesinde aşırı yüklenme yaratarak bir arızaya sebebiyet vermesi nedeniyle soruşturma açıldı. Soruşturma kapsamında Sanjay Singh’in elektrik sağlayıcısını kaçak elektrik kullanarak binlerce dolar zarara uğrattığı tespit edildi. 

Bu olay Coalville yakınlarındaki bir sanayi tesisinde gerçekleşti, ancak soruşturma devam ederken, Singh'in yerel bir gece kulübünde de aynı suçu tekrarladığı bildirildi.

Kraliyet Savcılık Servisi'nden Andrew Baxter "Singh'in her iki tesiste de kabloları tehlikeli bir şekilde açıkta bıraktı ve bu şekilde insanları ciddi bir tehlike altında bıraktı.” dedi.

Kaynakça https://decrypt.co/83405/bitcoin-miner-jailed-after-stealing-almost-44000-worth-electricity https://www.leicestermercury.co.uk/news/local-news/jailed-cryptocurrency-trader-stole-electricity-6054392 Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9136 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
mining, Bitcoin (BTC) ve Yaşam
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim