Anlık Bildirim

İran, Bitcoin madencilik yasağını kaldırdı

İran, elektrik sorunlarını sebep göstererek yürürlüğe soktuğu Bitcoin (BTC) madencilik yasağını kaldırdığını resmi olarak duyurdu. Artık lisanslı madenciler, madencilik faaliyetlerini sürdürebilecek.

İran hükümeti, geçtiğimiz mayıs ayında Bitcoin (BTC) madenciliğine geçici olarak yasak getirdiğini açıklamıştı. Eski başkan Hasan Ruhani de yaptığı açıklamalarda getirilen yasağa sebep olarak ülke çapında yaşanan elektrik kesintilerini göstermişti.

Bitcoin madenciliği Tam Boyutta Gör

Ancak yasak getirilmesine rağmen ülkedeki elektrik sorunları devam etmiş, ülkenin başkan yardımcısı ise bunun yasa dışı madenciler yüzünden olduğunu belirterek yasağa uyulmadığını belirten açıklamalarda bulunmuştu.

Iran International'a göre İran hükümeti, dün yaptığı bir açıklamayla birlikte dört aydır süren madencilik yasağının kalktığını kamuoyu ile paylaştı. Açıklamalara göre lisanslı madenciler artık hiçbir kısıtlama olmadan madencilik faaliyetlerine devam edebilecekler.

Madenciliğin %85’i yasa dışı

Ancak gelen haberler, ülkede bulunan madencilik operasyonlarının yaklaşık olarak %85’inin yasa dışı olduğunu belirtiyor.

Bu hafta başında da İran’ın en büyük borsalarından birinin binasında onlarca ASIC madencilik cihazına rastlandı. Bunun ardından da borsanın CEO’su Ali Sahraee istifa etti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim