Anlık Bildirim

Kaliforniya’da 126.000 galon petrol okyanusa döküldü

ABD’nin Kaliforniya eyaletinde bulunan Huntington Sahili’nde petrol sızıntısı yaşandı. Yaşanan sızıntı ardından eyaletin güneyinde bulunan birçok sahil kapatıldı.

ABD’nin Kaliforniya eyaletinin güneyinde bulunan kıyılarda petrol sızıntısı yaşandı. Geçtiğimiz cuma gecesi ve cumartesi sabahı yaşanan sızıntıda 126.000 galon ham petrol okyanusa döküldü.

Associated Press’in haberine göre sızıntının kaynağı Amplify Enerji isimli bir şirket tarafından işletilen bir boru hattı olarak belirlendi.

Kaliforniya’da petrol sızıntısı: 126.000 galon petrol döküldü Tam Boyutta Gör

Kaliforniyalı yetkililer sızıntının yayıldığı alanı tespit etmeye ve ekolojik zararları azaltmaya çalışıyor. Bölgede bulunan birçok sahil de sızıntı nedeniyle kapatıldı ve insanların okyanus suyu ile temas etmemesi gerektiği duyuruldu.

Uzmanlar, yaşanan bu olay, yakın tarihte yaşanan en büyük sızıntı olarak kayıtlara geçtiğini bildirdi. Sızıntı sonucunda birçok canlının yaşam habitatları ve bölgede bulunan plajlar petrolle kaplandı ve zarar gördü.

Kaliforniya’da petrol sızıntısı: 126.000 galon petrol döküldü Tam Boyutta Gör

"Aylarca sürecek etkilere sahip olabilir"

Los Angeles Times’ın haberine göre de sızıntı yakınlarda bulunan bataklıklara kadar yayıldı. Birçok ekosistem, göçmen kuşlar ve diğer vahşi hayvanlar zarar gördü. Uzmanlara göre petrol, aylarca sürecek olan bir çevresel yıkıma neden olmuş olabilir.

Kaliforniya’da petrol sızıntısı: 126.000 galon petrol döküldü Tam Boyutta Gör

Yetkililer ayrıca, daha fazla petrolün sızmaması için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını belirtti: “Bu yıl içinde karşılaştığımız inanılmaz derecede büyük sorunlara bu petrol sızıntısı da eklenmiş oldu. Bu, son yıllarda topluluğumuzun karşılaştığı en yıkıcı durumlardan biri. Bölge sakinlerinin, ziyaretçilerin ve doğal yaşam alanlarının güvenliğini sağlamak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz.”

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6893 kez okundu.
8 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
petrol, petrol sızıntısı ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim