Anlık Bildirim

İklim değişiklikleri Karadeniz’i de vurdu: Su sıcaklığı 2 derece yükseldi

İklim değişikliklerinin etkileri tüm dünyada kendini göstermeye devam ediyor. Şimdi de son 60 yılda iklim değişiklikleri sebebiyle Karadeniz’deki su sıcaklığının 2 derece arttığı ortaya çıktı.

İklim değişiklikleri dünya genelinde etkilerini göstermeye devam ediyor ve gezegenin geleceği için tehditler oluşturuyor. Uzmanlar da bu konular hakkında önlemler alınması gerektiğinin ısrarla altını çizmeye devam ediyor.

Karadeniz

Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden (ODTÜ) bilim insanları tarafından yapılan yeni bir araştırmada da iklim değişiklerinin Karadeniz’e olan etkisi ortaya çıkarıldı. Araştırmaya göre Karadeniz’de son 60 yılda deniz suyu sıcaklığında iki derecelik bir artış görüldü.

Araştırmacılardan Prof. Dr. Barış Salihoğlu, Karadeniz’in iklim değişikliklerinden en çok etkilenen denizlerden biri olduğunun altını çizdi ve yaz aylarındaki sıcaklık artışının buna sebep olduğunu belirtti.

Karadeniz su altı

Daha büyük tehlikeler oluşabilir

Salihoğlu ayrıca, denizin yüzeyinin altındaki soğuk ara tabakada bir su kütlesi olduğunu, bu kütlenin de gittikçe ısındığını ifade etti. Salihoğlu’na göre bu durum çok daha ciddi sorunlara yol açacak ve Karadeniz’in akıntı sistemi ve ekosisteminde değişiklikler görülecek. Bunun yanı sıra da oksijensiz sular yüzeye yaklaşacak ve deniz canlıları zarar görerek daha büyük tehlikelere görülecek.

Araştırmacılar, eğer gereken önlemler alınmazsa bu durumun gittikçe hızlanacağını, ekosistemlerin zarar göreceğini vurguladı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6091 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
karadeniz, iklim değişiklikleri ve
2 etiket daha odtü Popüler Bilim
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim