Anlık Bildirim

Karsan yeni elektrikli otobüs ailesini tanıttı: Karsan e-ATA

Karsan'ın ürün gamında elektriğin payı artıyor. Şirket bu kez doğuştan elektrikli altyapı üzerine geliştirilen 10, 12 ve 18 metrelik e-ATA ailesiyle karşımızda. İlk anlaşma Romanya ile yapıldı.

Karsan yeni elektrikli otobüs ailesini tanıttı: Karsan e-ATA Tam Boyutta Gör

Ürün gamında Jest ve Atak modellerinin tamamen elektrikli versiyonları gibi alternatif çözümlere de yer veren Karsan, yeni elektrikli otobüs modeli Karsan e-ATA ile karşımızda. Elektrikli Karsan e-ATA modelinin 10, 12 ve 18 metrelik versiyonları mevcut.

Karsan e-ATA serisi özellikleriyle neler sunuyor?

Karsan e-ATA'yı diğer modellerden (e-Jest ve e-ATAK) ayıran en önemli özelliği doğuştan elektrikli bir altyapı üzerine geliştirilmiş olması diyebiliriz. 150 kWsa'ten 600 kWsa'e kadar 7 farklı batarya seçeneği sunulan otobüslerin tek şarjla 450 kilometreye kadar menzile ulaşabildiği belirtiliyor. Bu menzil gerçek sürüş koşullarına göre hesaplanmış. Bataryaların şarj süreleri kapasiteye göre 1 ila 4 saat aralığında değişiyor.

Bunun yanı sıra e-ATA serisinin rota boyunca uzanan kablo hattından elektrik alan troleybüs benzeri bir sistem ile uyumlu olduğu da belirtildi. Karsan'ın bataryalar için en az 8 yıl tam kapasite kullanım garanti ediyor. Ayrıca bu sürenin otobüslerin kullanılacağı rota vb. koşullara göre 12 yıla kadar uzayabileceği de verilen bilgiler arasında.

Karsan e-ATA ailesinin 10 ve 12 metrelik versiyonlarında 340 beygir güç sunan elektrikli motor kullanılmış. 18 metrelik körüklü versiyonda ise bu değer 680 beygire yükseliyor. Motorların ürettiği potansiyel tork değeriyse 22.000 Nm olarak açıklandı. e-Ata ailesinin yerlilik oranı şu an yüzde 40 seviyelerinde. İlerleyen süreçte bu oran artırılacak. Öte yandan Karsan CEO'su Okan Baş, yazılım lisanslarının tamamen Karsan'da olduğu bilgisini verdi.

İlk ihracat Romanya'ya

Karsan e-ATA için seri üretim süreci başladı. Hatta ilk anlaşmalar Romanya ile yapılmış bile. Bu kapsamda Romanya'nın farklı şehirlerine teslim edilmek üzere ilk etapta 10 adet 10 metrelik, daha sonra da 56 adet 18 metrelik e-ATA gönderilecek. Şirket, e-ATA ile birlikte hızlı şarj istasyonu ve bakım desteği gibi kapsamlı bir ulaşım çözümü de sağlayacak. Ayrıca İstanbul dahil birkaç büyükşehir belediyesinin de yeni otobüslerle ilgilendiği ifade ediliyor.

Modern tasarımıyla dikkat çeken Karsan e-ATA modellerinde ayna yerine kamera kullanımı gibi teknolojik çözümler mevcut. Bunun yanı sıra dijital gösterge paneli, yapay motor sesi, çevre görüş sistemi, şerit takip sistemi, fren destek sistemleri, çarpışma uyarıları ve yokuş kalkış destek sistemi gibi pek çok aktif ve pasif sürücü asistan teknolojileri de dikkat çeken özellikler arasında.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13420 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, elektrikli otobüs ve
2 etiket daha karsan e ata
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim