Anlık Bildirim

Sıfır araç bulunurluğu için kötü haber: Bu yılki üretim kaybı 7,7 milyon adedi bulabilir

Danışmanlık firması AlixPartners, çip krizi olarak adlandırılan küresel tedarik sıkıntısının otomotiv sektöründe yaratacağı tahribata yönelik tahminlerini güncelledi. Zarar gitgide büyüyor.

Otomotivde çip krizi kaynaklı üretim kaybı artıyor Tam Boyutta Gör

Zaman geçtikçe çip krizinin küresel otomotiv endüstrisinde yarattığı tahribat daha net ortaya çıkıyor. Danışmanlık firması AlixPartners'a göre zarar beklentilerin çok üzerinde.

Şirketin mayıs ayındaki tahminlerinde çip krizi nedeniyle otomotiv sektöründe bul yıl 3,9 milyon araçlık üretim kaybının olması bekleniyordu. Zaman ilerledikçe tahminler değişti ve şirketten dün yapılan açıklamada bu yılki üretim kaybının 7,7 milyon adet olmasının beklendiği ifade edildi.

Aynı şekilde şirket, mayıs ayındaki tahminlerinde yarı iletken tedariğindeki sıkıntıların otomotiv sektöründe 110 milyar dolar gelir kaybına yol açacağını ön görmüştü. Yapılan açıklamada şirketin yeni tahminine göre gelir kaybının 210 milyar doları bulacağı belirtildi.

AlixPartners'ın Otomotiv ve Endüstriyel Uygulamalar Küresel Eş Lideri Mark Wakefield, çip krizinin şimdiye kadar azalmasının beklendiğini ancak Malezya'daki yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı uygulanan karantina önlemleri ile diğer yerlerde devam eden sıkıntıların işleri daha da kötüleştirdiğini ifade etti.

Çip sıkıntısının sektörün karşı karşıya olduğu çok sayıdaki aksaklıktan sadece biri olduğuna işaret eden Wakefield, "Otomobil üreticileri ve tedarikçiler için şu anda hataya yer yok. Her alternatifi hesaplamaları ve yalnızca en iyi seçenekleri uyguladıklarından emin olmaları gerekir." değerlendirmesinde bulundu.

Kısa süre önce Toyota, tedarik zincirindeki sıkıntılar nedeniyle Japonya'daki 27 üretim bandını durduracağını açıklamıştı. Ayrıca çip krizi nedeniyle Volkswagen gibi bazı üreticiler multimedya sistemi bulunmayan otomobiller satmaya başladı. Uzmanlara göre krizin etkileri 2023'e kadar hissedilecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7219 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
çip krizi, otomotiv ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim