Anlık Bildirim

Kazakistan'da yaşanan akaryakıt zammı protestoları Bitcoin'e vurdu

Bitcoin madenciliğinde üst sıralarda yer alan Kazakistan'ın, artan protestolar sebebiyle elektrik kesintileri gerçekleştirdiği ortaya çıktı. Yaşanan elektrik kesintileri Bitcoin'e vurdu.

Kazakistan protestoları Bitcoin'i vurdu Tam Boyutta Gör

Bitcoin madenciliğinde lider ülkelerden biri olan Kazakistan’ın artan yakıt fiyatlarına tepki gösteren protestocuların iletişimini kesmek amacıyla ülke çapında elektrik kesintisi uyguladığı ortaya çıktı.

Madenciler ağdan kopuyor

Madencileri etkileyen elektrik kesintileri sebebiyle birçok madenci Bitcoin ağından koparken, toplam BTC hash oranının saniyede yaklaşık 205.000 petahash'ten 177.330 petahash'e düşmesine sebep oldu. Yaşanan bu düşüş ile beraber Bitcoin'in fiyatı da yaklaşık 46.000 dolardan 41.000 dolara geriledi ve düşüşünü sürdürmeye devam ediyor. 

Kripto paralara yasak getiren Çin’den önce toplam Bitcoin madenciliğinin yüzde 8’ini oluşturan Kazakistan, Ağustos ayı itibari ile büyük bir yükselişe geçerek payını yüzde 18’e yükseltti. Bununla birlikte ülkenin düşük elektrik fiyatlarından etkilenen 87.849'dan fazla madencilik ekipmanının Çin'den Kazakistan'a taşındığı tahmin ediliyor. Ülkede madenciliğin artması sebebiyle Ekim ayından bu yana altı bölgede elektrik kesintileri yaşanırken, üç elektrik santralinde de kapanmalar meydana geldi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8338 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Bitcoin (BTC), Yaşam
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim