Anlık Bildirim

Bitcoin fiyatı düşüşünü sürdürüyor

Global finans piyasalarının çalkantılı süreci kripto para piyasasını da etkiliyor. Bitcoin fiyatı son iki haftadır sürekli bir düşüş içerisinde ve yatırımcıyı canından bezdirmiş durumda.

Bitcoin Tam Boyutta Gör

Kasım sonlarındaki büyük düşüşün ardından toparlanarak 52 bin dolar seviyelerinin üzerine çıkan ve yatırımcısını umutlandıran Bitcoin ne yazık ki tutunamadı. Global finans piyasalarının fırtınalı hali Bitcoin fiyatını da etkiliyor. 

Bitcoin fiyatı ne kadar oldu?

Geleneksel finans sisteminden bağımsız ve yüksek transfer ücretlerinden uzak bir dijital para birimi olarak tasarlansa da Bitcoin bugün aşırı şekilde global finans sisteminden etkileniyor. Özellikle faizlerin yükselişi ve paralelinde dolar endeksinin yükselişi kripto para piyasalarını aşağı çekiyor. 

Artık bir yatırım aracı haline geldiği ve kurumsal firmalar da işin içine girdiği için yaşanan gelişmeler karşısında yatırımcı hızlı bir şekilde kripto paraları terk ederek diğer enstrümanlara geçebiliyor. Bu da büyük düşüşlere sebep oluyor. 

Aralık ayı ikinci yarısında düşüşe geçen ve 45500$-47000$ aralığında zikzaklar çizen Bitcoin, FED’in faiz arttırımını daha erkene alabileceği beklentisi ve Kazakistan’daki toplumsal olaylar nedeniyle kripto para madenlerinin kapatılması sonrasında alt destekleri de kırdı ve 42500$ seviyesine kadar indi.

Bitcoin fiyatının yükselişe geçebilmesi için hacimli alışlar gerekli ancak görünüş hacimli satışlar olduğu yönünde. Finans piyasalarının bu yılın ilk yarısındaki gidişatına göre kripto para dünyasının da şekillenmesi bekleniyor. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5755 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Bitcoin (BTC), bitcoin fiyatı ve
2 etiket daha Teknoloji Haberleri Yaşam
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim