Anlık Bildirim

Koronavirüs için Google bir test sayfası hazırlıyor

Testlerin çok yetersiz kaldığı ABD’de Google önemli bir adım atıyor. Trump hükümeti ile birlikte bir test sayfası hazırlayan Google insanları daha hızlı bir şekilde merkezlere yönlendirecek.

Koronavirüs için Google bir test sayfası hazırlıyor Tam Boyutta Gör

Koronavirüs salgını nedeniyle ABD’de acil durum ilan eden Trump ayrıca Google tarafından hazırlanan bir test sayfasının da müjdesini verdi. ABD vatandaşları bu sayede adım adım test süreci konusunda yardım alabilecekler.

Google tüm enerjisini buna harcıyor

Google’ın test sayfası için 1700 civarında mühendisini görevlendirdiği belirtiliyor yani kısaca seferberlik ilan edilmiş diyebiliriz. Sayfanın amacı ise koronavirüs için test sürecinin hızlandırılması. ABD’de bugüne kadar en büyük eleştiri konusu yeterince test yapılmamasıydı. Trump kısa süre içerisinde 5 milyondan fazla testin kullanıma sunulacağını açıkladı.

Test sayfasında kullanıcılar ön belirtileri forma girecek ve algoritma kişinin teste ihtiyacı olup olmadığını belirleyecek. Sonrasında araç içerisinde test merkezleri de dahil koronavirüs testi yaptıran noktalara yönlendirecek. Bunun için navigasyon teknolojisinden yararlanılacak.

Google’ın ayrıca gitme imkanı olmayanlara test gönderme veya doku örneği testi gibi konularda da kullanıcılara yardımcı olacağı ifade ediliyor. Pazar günü bu konu ile ilgili daha net bilgiler verilecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim