Anlık Bildirim

Koronavirüsü yenen Yeni Zelanda’da 25 gün aranın ardından iki pozitif vaka tespit edildi

( Haziran itibariyle koronavirüsü yendiğini duyuruan Yeni Zelanda'da iki pozitif vaka tespit edildi. İngiltere'den ülkeye gelen şahısların test sonuçları pozitif çıktı.

Koronavirüsü yenen Yeni Zelanda’da 25 gün aranın ardından iki pozitif vaka tespit edildi Tam Boyutta Gör

8 Haziran günü ekranların karşısına geçen Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, aldıkları sıkı tedbirler neticesinde korona virüsü kontrol altına aldıklarını ifade etmiş ve virüse karşı kazanılan zaferin ardından tüm kısıtlamaların kaldırıldığını duyurmuştu.

Başbakanın yapmış olduğu açıklama ve koronavirüs önlemlerinin kaldırılmasının ardından normale dönen ülke, ne yazık ki yeni pozitif vaka haberleriyle bir şok yaşadı. Bu kapsamda bir açıklama yapan Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Dr. Ashley Bloomfield, 7 Haziran tarihinde İngiltere’den Yeni Zelanda'ya gelen ve aynı aileye mensup iki kadında yeni tip koronavirüs tespit edildiğini duyurdu.

Olayla ilgili bir soruşturma yapılacağını belirten Başbakan Ardern, yaptığı açıklamada “Görünen o ki kontroller yeterli seviyede yapılmamış” dedi.

Özel izinle karantinadan ayrılmışlar

Testleri pozitif çıkan 30’lu ve 40’lı yaşlarda olan iki kadının ülkeye varışını müteakip Auckland şehrinde karantinaya alındığını ifade eden yetkililer, ölmekte olan akrabalarını ziyaret etmek isteyen şahıslara müşfik nedenler gözetilerek özel izin verildiğini belirtmiş. Aile ziyareti sonrası karantina altında tutuldukları yere geri dönen kadınların Kovid-19 testleri pozitif çıkmış.

Koronavirüsü yenen Yeni Zelanda’da 25 gün aranın ardından iki pozitif vaka tespit edildi Tam Boyutta Gör

Yaşanan olay sonrası karantina altındakilere hiçbir şekilde istisna gösterilmeyeceğini söyleyen Sağlık Bakanı David Clark , “Özel mazereti olan çok az sayıda insan olması gerekiyor ve bunların üzerinde ise titizlikle durulmalı. Anladığımız kadarıyla bu kişilerde yapılması gereken kontroller tam manasıyla yerine getirilmemiş. Bu durum kabul edilemez.” ifadelerini kullanmış.

Yetkililer, sonuçları pozitif çıkan kadınlarla muhatap olduğu düşünülen otel çalışanları ile uçak yolcuları dâhil herkesin test edileceğini belirtiyor. Yeni Zelanda’da Kovid-19 tespit edilen 1506 kişiden 1482’si iyileşmiş, 22'si hayatını kaybetmişti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim