Anlık Bildirim

Yeni bankacılık krizi mi geliyor? Kripto para dostu Signature Bank kapatıldı!

Geçtiğimiz Cuma günü Silicon Valley Bank’in iflas haberiyle sarsılan ABD bankacılık sistemi, geçtiğimiz gün düzenleyiciler tarafından kapatılan Signature Bank ile bir kez daha sarsıldı.
Krizler peşi sıra! Kripto para dostu Signature Bank kapatıldı Tam Boyutta Gör
Signature Bank, Silicon Valley Bank’in iflasının ardından ABD'de devam eden bankacılık krizinin ikinci kurbanı oldu. New York merkezli finans kuruluşu Pazar günü faaliyetlerini aniden durdurdu ancak müşterilerinin tamamı için tazminat ödenecek. Düzenleyiciler, Signature Bank'ın da sistemik bir riske neden olduğunu ve ABD bankacılık sistemini tehdit edebileceğini söyledi. Başka bir deyişle, ABD hükümeti ekonomiyi korumak için adım atarak Signature Bank’a kayyum atadı.

Kripto para dostu Signature Bank'e kayyum atandı

ABD Hazine Bakanlığı, FDIC ve Federal Reserve tarafından yapılan ortak açıklamada mevduat sahiplerini koruyacak kararlar sonucu oluşacak hiçbir kaybın vergi mükellefleri tarafından karşılanmayacağı vurgulandı. Yine başka bir deyişle, zarara uğrayan herkes paralarını geri alabilecek.

Krizler peşi sıra! Kripto para dostu Signature Bank kapatıldı Tam Boyutta Gör
Signature Bank'ın 31 Aralık 2022 itibarıyla yaklaşık 110,4 milyar dolarlık varlığı ve yaklaşık 88,6 milyar dolarlık mevduatı bulunuyordu. Banka, emlak şirketlerine, hukuk firmalarına ve aynı zamanda kripto para şirketlerine bankacılık hizmetleri sağlıyordu. Bankanın mevduatlarının yaklaşık yüzde 30’u kripto sektöründen geliyordu ve sektörde önemli bir finans aracı olarak görülüyordu.

Silicon Valley Bank ve Signature Bank'ın birbiriyle içsel olarak bağlantılı hale gelmesinin nedeni de bu kripto araçlarıydı. Circle tarafından yönetilen popüler bir stabilcoin olan USDC, Silicon Valley Bank’in en önemli müşterilerinden birisiydi. Circle destek sermayesinin bir kısmını Silicon Valley Bank’te tutuyordu.

Signature Bank'ın kapatılması kripto şirketleri için de bazı teknik zorluklar yaratacak çünkü banka 7/24 çalışan ve kripto şirketleri tarafından kullanılan bir ödeme sistemi olan Signet'i işletiyordu. Şirket Circle, Coinbase, OKX ve diğerleriyle de çalışıyordu. Bugün itibariyle FDIC, National Bank of Santa Clara adında bir köprü banka kurarak müşterilerin mevduatlarına ulaşmasını sağlayacak ve müşteriler varlıklarına erişebilecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3043 kez okundu.
9 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Signature Bank, Silicon Valley Bank ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim