Anlık Bildirim

Küba, kripto paraları tanıma kararı aldı

26 Ağustos Perşembe günü Küba hükümeti tarafından yapılan bir açıklamada, ada ülkesinin kripto paraları tanıyacağı ve gerekli düzenlemelerin yapılacağı belirtildi.

Kuzey Amerika’da bulunan bir ülke olan Küba, El Salvador’dan sonra kripto paraları tanıma kararı aldı. Hükümet tarafından perşembe günü yapılan açıklamalarda, kripto paraların ülkede tanınacağı ve gerekli düzenlemelerin getirileceği ifade edildi.

Küba, kripto paraları tanıma kararı aldı Tam Boyutta Gör

Kararlar resmi gazetede yayınlandı. Açıklamalara göre ülkenin merkez bankası kripto para birimleri için gerekli kuralları, ilgili hizmetlerin nasıl sağlanacağını ve sağlayıcıların nasıl lisans alacağını belirleyecek. 15 Eylül’de yürürlüğe girecek olan kararın sebebi olarak da “sosyoekonomik çıkarlar” gösterildi.

Ayrıca açıklamalarda, kripto paraların yasa dışı faaliyetler için kullanılmasının engelleneceği ve gerekli düzenlemelerin getirileceği de belirtildi.  

Bu karar Orta Amerika’da yer alan El Salvador’un 7 Eylül’de Bitcoin (BTC) yasasını yürürlüğe sokmaya hazırlandığı sıralarda geldi.

Küba, kripto paraları tanıma kararı aldı Tam Boyutta Gör

Ülkede kripto para kullanımı oldukça yaygın

Küba’da kripto para birimlerinin popülaritesi ABD tarafından uygulanan ambargo sebebiyle oldukça yaygın. Resmi olmayan verilere göre ülkede 10.000’den fazla insan Bitcoin (BTC) kullanıyor. Diğer kripto para birimlerinin kullanımı da buna benzer bir şekilde oldukça yaygın durumda.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim