Anlık Bildirim

Küçük elektrikli araç Microlino son şeklini aldı: Üretim yakın

Küçük boyutları ve ön tarafta bulunan kapısıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Microlino 2.0'ın üçüncü ve son prototipi geliştirildi. Yapılan bazı değişikliklerle araç artık üretime hazır.

Küçük elektrikli araç Microlino son şeklini aldı: Üretim yakın Tam Boyutta Gör

Tasarım konusunda BMW Isetta'nın modern hali olarak tanımlayabileceğimiz Microlino 2.0 isimli elektrikli araç artık geliştirme sürecinin son aşamasına girdi. Şirket, neredeye üretime hazır olan yeni prototiple karşımızda.

Son prototiple neler değişti?

Kabine erişimi ön taraftaki kapıyla sağlanan Microlino'nun son prototipi, öncekilere göre bazı yenilikler içeriyor. Örneğin yenilenen sade iç mekanda iki dijital ekran mevcut. Bunlardan ilki direksiyonun hemen arkasında yer alıyor ve dijital gösterge paneli olarak kullanılıyor. Daha küçük olan diğer ekran ise klima vb. özelliklerin kontrol edildiği panel olarak karşımıza çıkıyor. Önceki prototiplerde bu kontroller fiziksel düğmelerle yapılıyordu.

Microlino 2.0'ın son prototipinde dikkat çeken bir diğer detay da yeniden tasarlanan katlanabilir tavan özelliği oluyor. Şirket, içeridekilerin ferahlamasını sağlayacak açılabilir tavanın sürüş esnasında bile tek elle kolaylıkla açılıp kapatılabileceğini belirtiyor. Katlanabilir tavan özelliği üst seviye versiyonlarda standart olarak, giriş seviyesindeyse opsiyon olarak sunulacak.

Küçük elektrikli araç Microlino son şeklini aldı: Üretim yakın

Bu küçük elektrikli araçta kapı kolu bulunmuyor. Bunun yerine anahtar ve farın altına konumlandırılan küçük bir düğme iş görüyor. Araç sahibi anahtarla kilidi açtıktan sonra düğmeye basıyor ve böylece kapı, sürücünün kavrayıp çekebileceği bir noktaya kadar hafifçe açılıyor. Öte yandan iç mekanda da yine kapının hafifçe açılmasını sağlayan küçük bir düğme mevcut.

Ağırlığı 513 kilogram olan araç 200 km'ye kadar sürüş menzili sunacak ve maksimum hızı 90 km/s olacak. Yapılan açıklamaya göre standart priz vasıtasıyla bataryanın dolması maksimum 4 saat sürecek. Görüldüğü üzere Microlino 2.0 daha çok şehir içi kısa mesafelerde kullanılmaya uygun bir araç. Dolayısıyla kağıt üstünde sunduğu özellikler de bu amaç için oldukça yeterli duruyor.

Şirket ilk seri üretim aracı eylül ayında Almanya'nın Münih kentinde düzenlenecek olan IAA Mobilite konferansında sergilemeyi planlıyor. Microlino 2.0'ın üretimi İtalya'da gerçekleştirilecek. Aracın başlangıç fiyatı 12 bin euro olacak.

Microlino 2.0 bazı teknik veriler:

  • Ağırlık : 513 kg
  • Ölçüler : 2430mm x 1500 mm x 1450 mm
  • Koltuk sayısı : 2
  • Güç : 11 kW
  • Maks. Hız : 90 km/s
  • Hızlanma : 5 saniye (0-50 km/s)
  • Maks. Tork : 100 Nm
  • Batarya tipi : Lityum iyon
  • Kapasite : 8 kWh standart, 14.4 kWh opsiyon
  • Menzil : 125 km standart, 200 km opsiyon
  • Şarj süresi : Standart prizle 4 saat

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
36018 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Galeri, otomotiv ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim