Anlık Bildirim

Televizyon fiyatlarında yüzde 30 artış yaşandı

Özellikle Avrupa Şampiyonası ve Tokyo Olimpiyat Oyunları nedeniyle televizyonlara talebin artması fiyatlara yansıdı. Zaten mevcut çip krizinin üzerine bir de fiyat krizi ekleniyor.

Küresel çip krizi televizyon fiyatlarını etkiledi Tam Boyutta Gör

Küresel çip krizi tüm dünyayı etkisi altına aldı ve kısa vadede dinecek gibi de görünmüyor. Krizden ilk olarak otomotiv gibi önemli sektörler etkilenmeye başlamıştı. Denize atılan taş gibi dalgalar artık en uç noktaya kadar varmış durumda.

Televizyon fiyatları artıyor

Evimizde baş köşeye koyduğumuz televizyonlar bugün çok akıllı hale geldi. Haliyle ekran sürücülerinin daha gelişmiş ve komplike olması gerekiyor. Bununla birlikte çip krizi ekran sürücü yongalarının sıkıntıya düşmesine neden oldu.

NPD tarafından yapılan analize göre ilk çeyrekte televizyon ortalama fiyatlarında yüzde 30 civarında bir yükseliş yaşandı. Özellikle turnuva maçlarının ve olimpiyat oyunlarının aynı döneme denk gelmesi talepte de bir patlama yaşanmasına neden oluyor. 

Kaynaklar çip krizinin yoğun bir şekilde yaşanması nedeniyle ekran sürücülerindeki sıkıntının devam edeceğini düşünüyor. Bu da önümüzdeki dönemde televizyon fiyatlarının yükselişini sürdürmesi anlamına geliyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim