Anlık Bildirim

Lego oyuncaklarına benzer silah tasarımı büyük bir tepki yarattı

ABD içerisinde özel silah tasarımları yaygınlaşırken Culper Precision, Lego tasarımlarına benzer Glock tabancasını üretti. Şirket silah tasarımını eğlence ve spor amacıyla yaptığını savunuyor.

Lego oyuncağına benzer silah büyük tepki yarattı Tam Boyutta Gör

ABD’li bir silah tasarım şirketi olan Culper Precision, Lego tasarımına benzeyen bir Glock tabancası ürettiği için büyük bir tepkiye neden oldu. ABD içerisinde bireysel silahlanma oranları gittikçe artarken, yeni tasarımın çocukların ilgisini çekebileceği ve normal bir oyuncak silahtan ayırt edilemediği gündeme geldi. Silah kontrolü grupları da tabancayı sorumsuz ve tehlikeli olarak nitelendirdi.

Oyuncak mı gerçek mi belli olmuyor

Culper Precision, Lego’ya benzer Glock tabancasının atış sporlarının zevkini anlatmak ve bilinçli bir şekilde ateş etmenin eğlenceli bir aktivite olduğunu savunmak için geliştirdiğini söyledi. Büyük oyuncak üreticisi Lego, silahın lego parçalarına benzemesi sebebiyle üretiminin durdurulması için talepte bulundu. Dünyadan ve ABD içerisinden gelen tepkiler sonucunda Culper Precision başkanı Brandon Scott, Washington Post ile yaptığı görüşmeden sonra üretimi durdurmaya karar verdi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim