Anlık Bildirim

Lexus'un elektrikli sedan konseptinden yeni görseller geldi

2035 itibariyle küresel çapta tamamen elektrikli bir marka olmayı hedefleyen Lexus, bunu geçişi yepyeni modellerle taçlandıracak. Bunlardan biri olan sedan konseptinden yeni görüntüler geldi.

Lexus'un elektrikli sedan konseptinden yeni görseller geldi Tam Boyutta Gör

Toyota ve Lexus, geçtiğimiz aylarda ileriki modellerinin ön gösterimi olarak bir dizi konsept çalışması göstermişti. Bu ilgi çekici konsept çalışmaları arasında bir elektrikli sedan da vardı.

Lexus, sosyal medya üzerinden paylaştığı yeni görseller ile elektrikli sedan konseptine daha yakın bir bakış atmamızı sağladı. Karşımızda duran araç, Lexus'un mevcut ürün gamındaki sedan modellere çok daha agresif ve aerodinamik bir gövde tasarımına sahip. Özellikle ön tasarım için konuşacak olursak, Lexus'un başarılı bir iş çıkarmış olduğunu söylemek mümkün.

Konseptin ön kaputu, aracın burnuna doğru alçalıyor ve üzerinde iki adet hava girişi barındırıyor. İnce aydınlatmalar ve tampon kenarlarındaki hava girişleri oldukça sert bir görüntü oluştururken, merkez havalandırmanın tasarımı da spor otomobilleri aratmıyor. Tasarımın devamında kaslı çamurluklar ve kapıların sıra dışı tasarımı göze çarpıyor. Ayrıca gizli kapı kolları da dikkat çekiyor.

Lexus'un elektrikli sedan konseptinden yeni görseller geldi Tam Boyutta Gör

Profilden dört kapılı coupe görüntüsü çizen Lexus Electrified Sedan konseptinin arka bölümünde, aydınlatmalı Lexus logosunun yer aldığı bir entegre spoyler göze çarpıyor. Ön bölümde Lexus'un o alışıldık dev panjurunun eksikliğini görmemek mümkün değil. Ancak şirket, stoplarda bu panjurdaki detaylara benzer bir tasarım kullanarak bu eksikliği bir nebze olsun gidermiş.

Konseptin arkasında egzoz çıkışları bulunmuyor. Bu durum otomobilin tamamen elektrikli olma ihtimalini güçlendirse de, PHEV yani şarj edilebilir hibrit seçeneğini de göz ardı etmemek gerek. Bununla ilgili detaylar ilerleyen süreçte ortaya çıkacaktır. Öte yandan, daha önce tanıtılan konseptler arasında bir station wagon vardı. Onu da yakından görmek için sabırsızlanıyoruz doğrusu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2048 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Lexus, elektrikli sedan ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim