Anlık Bildirim

Apple’ın profesyonellere yönelik olarak tasarladığı ve silindirik tasarımıyla döneminin ilgi gören ürünleri arasında yer alan Mac Pro uzun zamandır güncellenmiyordu. Apple dün sürpriz bir hamle ile güncellenmiş versiyonları duyurdu ve profesyonel kullanıcılara yönelik heyecanlandırıcı mesajlar verdi.

Daha hızlı Mac Pro

Apple aslında Mac ailesinde en büyük geliri dizüstü kullanıcılarından elde ediyor. Bu yüzden dizüstü modelleri daha sık yenileniyor. Masaüstü tarafında ise 2-4 yıl arasında değişen güncelleme süreleri görüyoruz. Mac Pro da buna dahil.

Apple’ın yaptığı açıklamalara göre yine çok büyük bir değişiklik yok. Düşük versiyonun Intel Xeon işlemcisi 6 çekirdekli olurken grafik tarafında da AMD Radeon D500 tercih edilmiş. Tepe versiyonda ise 8 çekirdekli Xeon işlemci ve AMD Radeon D700 grafik birimi kullanılmış. Fiyatlar ise yine 2999$ ve 3999$ şeklinde.

Performans anlamında dişe dokunur bir artış yakalayan güncellenmiş modelde buna rağmen Thunderbolt 3 veya USB Tip-C gibi önemli ayrıntılara yer verilmemiş. Apple şimdilik Mac Pro modelini olduğu gibi bırakmaya karar vermiş. Asıl gelecek yıl itibariyle radikal değişikliklere uğramış modüler bir Mac Pro modeli karşımıza çıkacak.

iMac Pro

Profesyonellere yönelik bir iMac modeli uzun süredir iddiaların odak noktasıydı. Apple nihayet iddiaları doğruladı. Muhtemelen sonbahar aylarında profesyonellere yönelik iMac modellerini görme şansımız olacak.

iMac serisi en son 2015 yılında güncellenmişti. Çok ince bir kasa tasarımı olduğu için Apple donanım konusunda modele çok yüklenmiyor. Öyleki bazı modeller entegre Intel grafik birimleri ile gelmekteydi.

iMac Pro adını alacağı tahmin edilen yeni modellerde ise Apple daha güçlü işlemciler ve AMD Radeon D serisi ekran kartlarının olacağı düşünülüyor. Böylece masaüstü tarafında profesyonel Apple çözümleri arayanlar için Mac Pro’dan sonra iMac Pro modelleri de seçenekler arasına girmiş olacak.

Mac Mini

Apple’ın uzun süredir güncellemediği diğer bir masaüstü bilgisayarı Mac Mini de iptal edilme iddialarının odağındaydı. Apple yetkilileri Mac Mini modelinin son kullanıcı ile profesyonel kullanıcı arasında iyi bir noktaya konumlandığını ve kendileri için çok önemli olduğunu belirtiyor. Mac Mini serisi kesinlikle iptal edilmeyecek ancak bu yıl güncelleneceğine dair de bir işaret verilmedi. Bu bakımdan bu yılın özellikle iMac açısından hareketli olacağını söyleyebiliriz. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4897 kez okundu.
9 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
mac, mac pro ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim