Anlık Bildirim

MacBook Pro 2021 modelleri düşük bağlantı hızından muzdarip

MacBook Pro 2021 modelleri muhtemelen Apple’ın yazılım taraflı kısıtlamaları nedeniyle sınıfındaki dizüstü rakiplerinin hemen hepsinden daha yavaş bağlantı hızı sunuyor. 

MacBook Pro 2021 Tam Boyutta Gör

Apple M1 yonga seti ile donattığı yeni MacBook Pro modellerini geçen yıl piyasaya süren Apple ne var ki bağlantı hızları konusunda eleştiri alıyor. Farkında mı bilinmez ancak sınıfındaki pek çok Windows dizüstünün gerisinde kalmış durumda. 

MacBook Pro 2021 yavaş mı bağlanıyor?

Yapılan testler 14 ve 16 inçlik MacBook Pro 2021 modellerinin WiFi hızları açısından adeta yerlerde süründüğünü gösteriyor. En yüksek seviyenin 1644Mbps olduğu testlerde 16 inçlik MacBook Pro 2021 modeli 758Mbps seviyesine kadar düşmüş.

Geçen yılın Windows dizüstü modellerinde Intel Wi-Fi 6 AX200 bağlantı kartı yer alıyor ve 160MHz frekans ile en iyilerden birisi. Yine Killer, Realtek ve MediaTek markalarına ait kartlar var ancak Intel’in altında kalmış. 

MacBook Pro 2021 modellerinin hangi tedarikçiden WiFi 6 kartlarını kullandığı şimdilik bilinmiyor ancak firmanın yazılım tabanlı bir kısıtlamaya gittiğini düşünüyor. Zaten bu hız seviyesini kullanabilecek hizmet sağlayıcı veya son kullanıcı pek mevcut değil. Bu bakımdan Apple da enerji verimliliğine katkı yapmış gibi görünüyor. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim