Anlık Bildirim

Chia madencilerinin, kullanılmış SSD'leri yenilenmiş olarak sattığı ortaya çıktı

Chia Coin, yaşadığı düşüş ve değer kayıplarından sonra kullanıcıları yavaş yavaş kaybetmeye başladı. Ağdan ayrılan madenciler, kullanılmış sürücüleri yeni ve yenilenmiş olarak tekrar satıyor.

Hasar görmüş SSD'ler tekrar satılıyor Tam Boyutta Gör

Madenciliğin büyük enerji harcaması ve günümüzde birçok ülkenin bu konuda uyarıda bulunması, enerji kullanımını azaltacak Chia madenciliğinin yayılmasında büyük etki yarattı. SSD ve HDD sürücüleri ile elde edilen madeni para, 1.600 dolar seviyelerine çıkarak büyük bir yükseliş gösteriyordu ancak, 220 dolar seviyelerine yavaş yavaş düşerek büyük bir değer kaybı yaşadı.

Yeni olarak gösterilerek tekrar satılıyor

Büyük değer kayıpları ile beraber maliyetini geri almak isteyen bazı madenciler, ellerinde bulunan depolama aygıtlarını satışa sunup Chia ağından yavaş yavaş çekiliyor. Yeni gelen bilgiler bu kullanıcıların, SSD’leri yenilenmiş veya yeni gibi göstererek tekrar satışa sunduğunu bildirdi.

chia coin düşüş grafiği Tam Boyutta Gör

Satışa sunulan SSD sürücülerinin ömrü, yazılan terabayt (TBW) veya sürücüye yazılabilen toplam veri miktarı ile ölçülüyor ve bazı sürücülerin değeri 150 TBW kadar düşük olabilirken, iyi modeller 1000-1500 TBW’yi aşabiliyor. Sürücüleri biçimlendirip tekrar yeniymiş gibi satışa sunan Chia madencileri, her ne kadar bu işlemi yapsalar da sürücüler ciddi şekilde azaltılmış kullanım ömrüne sahip olabilir.

Piyasada oluşacak depolama birimi artışı, birçok kullanıcının dikkatini çekebilir ve düşük fiyatlardan bu sürücüleri satın almak isteyen kullanıcıların, satıcı kişilerden test verilerini istemesi sorunun büyük ölçüde önüne geçebilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9233 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ssd, chia coin ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim