Anlık Bildirim

Marmaray’la Anadolu’dan Avrupa’ya ilk kez yurt içi yük treni geçiyor

Çinli trenin ardından Marmaray’dan ilk kez yük treni geçiş yapacak. Gaziantep’ten yolculuğa başlayan tren Tekirdağ’ın Çorlu ilçesine gidecek.

Marmaray’la Anadolu’dan Avrupa’ya ilk kez yurt içi yük treni geçiyor Tam Boyutta Gör

İstanbul Boğazı’ndan tüp geçiş ile Anadolu’dan Avrupa’ya demiryoluyla geçiş sağlayan Marmaray, yük taşımacılığında önemli bir geçişe imza atacak.

Gaziantep’ten yola çıkan yolcu treni Marmaray’dan geçiş yaparak Tekirdağ’ın Çorlu ilçesine gidecek. Yarın gerçekleşecek bu geçiş sayesinde Marmaray’dan ilk kez yurt içi yocu treni geçecek. Daha önce Çin’den yola çıkan bir tren Marmaray üzerinden Avrupa’ya geçmişti.

Sefer başladı

Marmaray’dan geçecek ilk yurt içi yük treninin seferi başladı. 16 vagon uzunluğundaki tren Gaziantep ve Adana’dan aldığı 32 konteyneri taşıyor. 400 metre uzunluğa ve 1200 ton ağırlığa sahip.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun açıklamalarına göre bu tren Marmaray’dan geçecek olmasaydı Gaziantep ve Adana’dan aldığı yüklerle Kocaeli’nin Derince ilçesine, sonrasında ise önce feribotla ardından tırlarla Çorlu’daki sanayi tesislerine ulaştırılacaktı. Marmaray sayesinde zamandan tasarruf ediliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4041 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
marmaray, Türkiye Haberleri ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim