Anlık Bildirim

Mazda, gelecek vizyonunu gizemli bir konsept otomobille gösterdi

Mazda, şirketin gelecek vizyonuna yönelik paylaştığı videoda gizemli bir coupe spor otomobil konsepti gösterdi. Bu konseptin beşinci nesil MX-5'in tasarımına ilham olabileceği düşünülüyor.
Mazda, gelecek vizyonunu gizemli bir konsept otomobille gösterdi Tam Boyutta Gör
Japon otomotiv devi Mazda, 2030'a yönelik orta vadeli stratejisini 36 dakikalık bir sunum videosuyla duyurdu. Buna göre şirket, 2030 yılına gelindiğinde satışlarının yüzde 40'ının elektrikli araçlardan oluşmasını ve bu uğurda yaklaşık 11 milyar dolarlık yatırım yapmayı hedefliyor.

Mazda'nın sunumunda, bu bilgilerin yanı sıra göze çarpan bir diğer detay da iki kapılı beyaz bir coupe otomobil konsepti oldu. Şimdilik "Vision Study Model" olarak anılan konsept hakkında herhangi bir açıklama yapılmadı ancak beşinci nesil Mazda MX-5'in ön gösterimi olabileceği konusunda genel bir kanı oluşmuş durumda. Üstelik videoda konseptten önce MX-5'in önceki jenerasyonlarının gösterilmiş olması da bu fikri güçlendiriyor.

Mazda, gelecek vizyonunu gizemli bir konsept otomobille gösterdi Tam Boyutta Gör
Konseptin tasarımına baktığımızda tıpkı MX-5 gibi alçak bir silüete sahip olduğunu görmekteyiz. Geniş çamurluklar, koyu renkli büyük jantlar ve yukarıya doğru açılan kapılar ve dijital aynalar, konseptin dikkat çeken detayları arasında. Ön tarafta ise geniş bir panjur, aydınlatılmış Mazda amblemi ve ince farlar göze çarpıyor. Arkada ise yuvarlak stoplar bulunuyor.

Henüz sadece dijital ortamda karşımıza çıkan bu çalışmayla ilgili kesin konuşmak için erken. Bir sonraki nesil MX-5'in veya Mazda'nın gelecekteki tasarım dilinin ön gösterimi olarak karşımızda olabilir. Öte yandan, Japon üreticinin beşinci nesil Mazda MX-5'te arkadan itiş düzeninden ve içten yanmalı motordan vazgeçmeyi düşünmediğini biliyoruz. Bunun yanında elbette katı emisyon kuralları gereği elektrik desteği de bulunabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim