Anlık Bildirim

Microsoft akıllı kumaş pazarına girmeye hazırlanıyor

Yazılım devi Microsoft, rakipleri Google, Apple ve Samsung'un izinden giderek akıllı kumaş pazarına giriş yapmaya hazırlanıyor. İşte şirketin bu sektöre yönelik aldığı ilk patent.

Microsoft akıllı kumaş pazarına girmeye hazırlanıyor Tam Boyutta Gör

Akıllı kumaş pazarının önümüzdeki birkaç yıl içinde inanılmaz bir şekilde büyümesi beklenirken, dünyanın önde gelen teknoloji devlerinin de bu sektöre ilgisi aynı doğrultuda yükseliyor. Bunların sonuncusu ise yazılım devi Microsoft oldu.

Birçok sektörde kullanılabilir

Gelecekte birçok sektörde kullanılması planlanan akıllı kumaşlarla ilgili araştırma ve geliştirme çalışmaları devam ederken, Microsoft'un aldığı yeni bir patent ise şirketin bu alanda da ilerlemek istediğini gösteriyor. Google, Apple ve Samsung'un izinden gelen Microsoft'un, Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Marka Ofisi tarafından yayınlanan bir patentte "Elektronik İşlevsel İplik" olarak adlandırılan bir teknoloji üzerinde çalıştığı görülüyor.

Microsoft akıllı kumaş pazarına girmeye hazırlanıyor Tam Boyutta Gör

Basitçe söylemek gerekirse, Microsoft, bilgisayar tabanlı teknolojiye dokunmuş modern bir kumaş parçası tasarlamış durumda ve bu patent akıllı kumaş teknolojisi barındıran bir tişört gibi görünüyor. Sektöre yakın kaynaklar akıllı kumaş teknolojisinin, spor, fitness, sağlık, otomotiv, güvenlik, moda, eğlence ve askeri endüstri de dahil olmak üzere birçok alanda kullanılabileceğini öngörüyorlar. Microsoft'un planları şimdilik kağıt üzerinde ve ileride hayata geçip geçmeyeceğini ise zaman gösterecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim