Anlık Bildirim

Microsoft, korsanla mücadele etmek için Ethereum blok zincirini kullanacak

Yazılım devi Microsoft, korsanlıkla mücadele etmek için Ethereum blok zincirinde çalışan Argus ödül sistemini kullanmayı planlıyor.

Microsoft korsanlıkla mücadele etmek için blok zinciri kullanacak Tam Boyutta Gör

Microsoft temsilcilerine göre Argus, kötü niyetli sahte ve hatalı korsanlık raporlarını ayıklayabilen şeffaf ve güvenli bir sistem olarak tanımlanıyor. Bu sistem, kullanıcıların parasal ödüller karşılığında yasa dışı içerik kullanımı vakalarını bildirmelerine olanak tanıyacak.

Bildiğiniz gibi, Microsoft korsanlıkla mücadele konusunda geniş deneyime sahip. Şirket, hem çevrimiçi hem de çevrimdışı olarak çeşitli yazılım telif hakkı ihlallerini izleyen Business Software Alliance'ın (BSA) bir parçası. BSA ayrıca nakit ödüller de sunuyor, ancak Microsoft'a göre yeterince etkili değil.

Redmond devi tarafından yayınlanan bir makale , insanların anonim olarak korsanlığı bildirmelerini sağlayan Ethereum blok zinciri üzerine inşa edilmiş tamamen şeffaf bir korsanlıkla mücadele kampanyası teşvik sisteminden bahsediyor. Korsan içerik, gizli kodla eşleşen benzersiz bir filigran kullanılarak kaynağa kadar izlenecek ve belirli bir yazılımın korsan bir kopyası rapor edildiğinde, kaynağa "suçlu" durumu atanacak. Sistem, olaya itiraz etme imkanı da sağlıyor ve bu mümkün olmazsa sanığın statüsü “suçlu” olarak değiştiriliyor.

Microsoft korsanlıkla mücadele etmek için blok zinciri kullanacak Tam Boyutta Gör

Korsanla mücadelede bu fikir yeni değil

Açıklığına rağmen, Argus kötüye kullanıma karşı çeşitli dezavantajlara sahip. Örneğin, bir kullanıcı aynı korsanlık vakasını farklı takma adlar altında tekrar tekrar bildirebilir, ancak bu yalnızca ödülü azaltacaktır. Sistem, yanlış suçlamaları önlemek için çeşitli kontroller gerçekleştirecek ve uygulanan damgalama teknolojisi, yetkisiz erişime karşı korunacak. Aynı zamanda, blok zinciri kullanmanın maliyetinin nispeten düşük olduğu ifade ediliyor.

Şirket araştırmacıları konuyla ilgili olarak: “Argus'un güvenliği ve pratikliği göz önüne alındığında, gerçek korsanlıkla mücadele kampanyalarının tamamen şeffaf bir teşvik mekanizmasına geçerek gerçekten etkili olacağını umuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Microsoft'un sistemi gerçek dünya koşullarında test etmeyi planlayıp planlamadığı belli değil. Teorik olarak sadece yazılımla değil, çeşitli multimedya içerikleriyle de çalışabilir. Bu fikrin yeni olmadığını belirtmekte fayda var, yıllar önce Güney Afrikalı Custos şirketi tarafından benzer bir çözüm önerildi. Bir Microsoft araştırması, Argus'un korsanlığın ciddiyetini değerlendirmede Custos'tan daha iyi performans gösterdiğini belirtiyor. Argus sistemi ve dokümantasyonu, Eylül sonunda yapılacak olan Uluslararası Güvenlik Sistemleri Sempozyumu'nda sunulacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim