Anlık Bildirim

Microsoft, Windows 10X'i geliştirmeyi durdurdu

İçeriden sızan bilgilere göre Microsoft, Windows 10X'i şimdilik rafa kaldırmış durumda. Şirket, Sun Valley olarak adlandırılan Windows 10 güncellemesine odaklanacak.

Microsoft, Windows 10X'i geliştirmeyi durdurdu Tam Boyutta Gör

Microsoft, yeni Windows 10X işletim sisteminin yayınlanmasını ertelemeye karar verdi. Görünüşe göre, şirket işletim sistemini yıl sonuna kadar yayınlamayacak. Sebepler açıklanmadı, ancak bunun yerine şirket Windows 10'u iyileştirmeye odaklanacak.

Windows 10X'i ana geliştirme hedefi, Windows 10'un hafif ve optimize edilmiş bir sürümünü oluşturmaktı. Bir veya iki ekranlı tabletler için tasarlandı. Geliştiriciler, arayüzü özel olarak basitleştirdiler, gelişmiş performans için Başlat menüsünden "canlı kutucuğu" kaldırdılar ve çok daha fazla yenilik getirdiler.

Şirket Sun Valley güncellemesine odaklandı

Gelen haberlere göre, işletim sistemi asla mevcut haliyle çıkmayacak. Potansiyel müşterilerin yeni bir sisteme değil, Windows 10'da uygulanabilecek bazı özelliklere ihtiyaç duydukları belirtiliyor. Bunların arasında uygulamaları güvenli bir sanal ortamda ve yeni bir arayüzde başlatmak geliyor.

Microsoft, Windows 10X'i geliştirmeyi durdurdu Tam Boyutta Gör

The Verge tarafından belirtildiği gibi, yeni işletim sistemi büyük olasılıkla Microsoft'un bir tehdit olarak gördüğü Chromebook'larla daha rekabetçi olacak şekilde tasarlandı. Ancak salgın nedeniyle Windows bilgisayarlara olan talep artmış durumda. Şirket projeyi bu nedenle ertelemiş olabilir.

Windows Central'a göre ise Microsoft, Windows'un 10 yeni temel güncellemesi Sun Valley'e odaklanmış durumda. Muhtemelen, şirket Başlat menüsünü değiştirecek ve Microsoft Mağazası uygulamalarının geliştiricilerinin, ödeme yapmak üzere üçüncü taraf ödeme hizmetlerini kullanmasına izin verecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim