Anlık Bildirim

Huawei, giriş ve orta seviye akıllı telefon modellerinin üretimini durdurdu

Huawei'nin yüzü gülmüyor. Şirket ABD yaptırımlarının ardından, küresel çip krizinden de etkilendi ve düşük fiyatlı akıllı telefon üretimini durdurmak zorunda kaldı.

Huawei, giriş ve orta seviye akıllı telefon modellerinin üretimini durdurdu Tam Boyutta Gör

Çin'den, az sayıda Huawei akıllı telefonunun mağazalarda kaldığı, ancak şirketin bileşen eksikliği nedeniyle düşük maliyetli modeller üretmeyi bıraktığı yönünde haberler gelmeye devam ediyor.

Huawei için ABD yaptırımları, akıllı telefon modelleri için gerekli bileşenleri satın almayı imkansız hale getiriyordu. Durum, şirketi ucuz ve orta sınıf fiyat aralıklarında akıllı telefonlardan vazgeçmeye zorlayan küresel çip kıtlığıyla daha da kötüleşti.

Çip stoğunu amiral gemilerinde kullanıyor

Çinli mağaza çalışanları, Huawei'nin artık birkaç ay öncesine göre önemli ölçüde daha az akıllı telefon sattığını doğruladılar. Tek sorun sadece mağazalarda Huawei akıllı bulamamak değil. İlgilendiğiniz modeli bulsanız bile, renk ve gerekli bellek miktarı konusunda şanslı olmanız pek mümkün görünmüyor.

Huawei, giriş ve orta seviye akıllı telefon modellerinin üretimini durdurdu Tam Boyutta Gör

Kaynak, beş Huawei mağazasını ziyaret ederek, içlerinde toplam yalnızca dört Huawei akıllı telefon modeli bulduğunu ekliyor. Fiyatların arttığı ve çoğunlukla sadece eski modellerin stokta kaldığı da işin bir diğer dikkat çeken kısmı. Basında çıkan haberlere göre, Huawei'nin mevcut çip stoğu yalnızca üst düzey amiral gemisi modellerinde kullanılıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim