Anlık Bildirim

Microsoft, eski bilgisayarlara Windows 11 kurulmasına izin verecek

Microsoft, Intel ve AMD ile çalışarak Windows 11 için gerekli CPU listesinde değişikliğe gidiyor. Bununla beraber Şirket, eski bilgisayarların Windows 11 kullanmalarına engel olmayacağını açıkladı.

Microsoft: Windows 11, eski bilgisayarlara da yüklenebilecek Tam Boyutta Gör

Microsoft, Windows 11’in TPM 2.0 gereksinimi veminimum olarak Intel 8.Nesil ve AMD Zen 2 mimarilerine sahip işlemcileri destekleyeceğini açıklaması ile beraber birçok kullanıcının aklında soru işaretleri oluşturmaya başladı.

Intel ve AMD ile testler devam ediyor

AMD'nin Zen 1 işlemcileri konusunda Microsoft, ''AMD ile ortaklaşa birinci nesil AMD Zen işlemcilerini inceledikten sonra, desteklenen CPU listesine ekleme yapılmayacağının sonucuna ulaştıklarını'' ve minimum gereksinimleri karşılamayan sistemlerin yüzde 52 ve daha fazlasın da kernel modu çökmesi yaşandığını söyledi.

Zen 1 işlemcilerin desteklenmeyeceğini netleştiren şirket, Core X, Xeon W serilerini ve daha temiz ve güvenli bir sürücü tasarımı olan DCH 'Bildirime Dayalı, Bileşenli Donanım Destek Uygulamaları' ile gelen sistemlerde Core 7820HQ işlemcisini CPU listesine ekledi.

Eski bilgisayarlar için engelleme olmayacak

Microsoft, eski sistemlerde Windows 10 sürümünden Windows 11’e yükseltme ile geçiş yapılamayacağını, ancak Windows 11’in ISO dosyası üzerinden kurulabileceğini söylüyor. Bununla beraber ISO dosyası üzerinden kurulum yapacak kişiler için, sistem uyumluluğu ve güvenirliliği konusunda garanti sunmadıklarını, risklerin kullanıcılara ait olması şartıyla yüklemelere olanak tanıyacaklarını bildirdi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
14071 kez okundu.
25 kişi, toplam 27 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
microsoft, windows 11 ve Yazılım
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim