Anlık Bildirim

Şok haber: Oxford Üniversitesi’nin ve Robert Koch’un aşı denemeleri durduruldu

Dünya çapındaki aşı adayları arasında sona en yakın olarak görülen AstraZeneca ile Oxford Üniversitesi ortaklığındaki aşı denemelerinde bir denekte enfeksiyon oluştu. Testler durduruldu.

Şok haber: Oxford Üniversitesi’nin ve Robert Koch’un aşı denemeleri durduruldu

Mart ayından bu yana dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgını için bilinen hiçbir tedavi yöntemi yok ve farklı ağır salgınlara yönelik kullanılan ilaçlarla destek olmaya çalışılıyor. Salgını durdurabilecek tek şey aşı ve son faz klinik deneylere ulaşan aşı adayları mevcut. Hatta İstanbul’da Robert Koch firmasının aşı adayının deneyine başlanacaktı ancak haberler kötü.

Enfeksiyon gelişti

Bilgilere göre ilk piyasaya çıkacağı tahmin edilen ve beklenti büyük olan AstraZeneca ile Oxford Üniversitesi iş birliğinde geliştirilen aşı adayının testlerinde sıkıntı yaşandı. Bir deneğin omuriliğinde iltihaplanma olduğu için klinik testler durduruldu.

ABD, İngiltere, Brezilya ve Güney Afrika’da devam eden testlerde beklenmedik bir enfeksiyon oluştuğu ifade ediliyor. Şimdilik enfeksiyonun neden kaynaklandığı net olarak anlaşılmış değil.

Şok haber: Oxford Üniversitesi’nin ve Robert Koch’un aşı denemeleri durduruldu Tam Boyutta Gör

Oxford; denemelerin durdurulmasının rutin bir işlem olduğunu belirtiyor. Bağımsız bir grup enfeksiyonu analiz ettikten sonra testler devam edecek. Denemelerin ilk safhasında da bir denekte enfeksiyon oluşmuş ve denemeler durdurulmuştu. Deneğin kısa süre içerisinde iyileşerek taburcu edilmesi bekleniyor.

Dünya çapında 180 civarında aşı adayı geliştiriliyor ve klinik testler devam ediyor ancak Oxford kadar sona yaklaşan olmamıştı. Testlerin sonucunun Ekim veya Kasım ayında alınmasının ardından üretime başlanması bekleniyordu.

Tüm dünyayı tedirgin eden enfeksiyon haberinin ardından Alman Robert Koch tarafından İstanbul’da yapılacak olan 1000 kişilik aşı denemelerinin de ertelendiği haberi geldi. Eğer bir değişiklik olmazsa denemeler 20 gün sonra tekrar başlayacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3730 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
astrazeneca, oxford ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim