Anlık Bildirim

Spotify artık bağımsız sanatçıların platforma doğrudan müzik yüklemelerine izin vermeyecek

Bağımsız sanatçıların doğrudan platforma müzik yüklemesine izin veren Spotify, bu özelliği sonlandıracağını açıkladı. Artık bağımsız sanatıçılar eserlerini, dağıtıcı aracılığı ile yükleyebilecekler
Spotify'ın en dikkat çeken özelliklerinden biri de bağımsız sanatçıların, platforma doğrudan müzik yüklemelerine izin vermesiydi. Bu sanatçıların bir plak şirketi tarafından temsil edilmedikleri düşünülünce oldukça avantajlı olan bu ayrıcalık artık Spotify'ın açıklamasıyla birlikte son buluyor.

Dağıtıcılar ile birlikte çalışmaları gerekecek

Ne yazık ki şirketin web sitesinde yapılan bir duyuruya göre artık bağımsız sanatçılar Spotify'a müziklerini gönderemeyecekler. Spotify'ın konuyla ilgili olarak yaptığı açıklama ise şu şekilde: "Beta program üzerinden müzik yükleyen sanatçılar için bu geçişi olabildiğince basit hale getirmek için dağıtım ortaklarımızla birlikte çalışıyoruz. Bu ayın sonunda, bağımsız sanatçılar için Spotify üzerinden yeni yüklemeleri kabul etmeyi bırakacağız ve sanatçıların önceden yayınlanmış içeriğini başka bir dağıtıcıya taşıması gerekecek."
Bu geçişi bağımsız sanatçılar için kolay bir hale getirmeyi de hedefleyen Spotify, yaptığı açıklamaya göre kullanıcılara, anlaşmalı oldukları dağıtıcı şirketlerden indirim kodları vereceğini de belirtiyor. Bu kararla birlikte artık kendi çabalarıyla bir yerlere gelmek isteyen sanatçıların için Spotify platformunda yer almaları da zorlaşacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim