Anlık Bildirim

Akıllı asistanlar evinizi de gözetleyecek

Akıllı hoparlörler ile evimize giren akıllı asistanlar artık gözetleme işine de başladı. Amazon Alexa bağlı cihazları kullanarak 24 saat evinizdeki zorlama veya hırsızlık olaylarını takip edebilecek.

Yavaş yavaş mobil dünyanın vazgeçilmezi haline gelen sanal asistanlar evlerimizde de yerini almış durumda. Artık saf kontrolden ziyade evimizi korumaya yönelik özellikler de kazanmaya başladı.

Evinizi de gözetliyor

Amazon’un Alexa asistanı bu konuda ilk adımı atmış durumda. Hafta içi duyurulan Alexa Guard özelliği belirli bir seviyede evinizi gözetliyor ve tanımladığınız tedbirleri bağlı olduğu akıllı cihazlara göre alabiliyor.

Alexa tabanlı Echo cihazlarınıza Evden Çıkıyorum talimatı verdiğiniz anda Guard özelliği devreye giriyor. Bağlı olduğu diğer akıllı aletleri kullanarak pencere kırılması, yangın veya karbonmonoksit sızıntısı gibi olayları takip edebiliyor.

Yolunda gitmeyen bir şeyi hemen sahibine uyarı olarak gönderen Alexa ayrıca hırsızları yanıltmak için de ışıkları açıp kapatabiliyor. Yine Ring ve ADT marka alarm sistemlerini de bu çözüme entegre edebiliyor.

Alexa’nın bu özelliği yukarıda bahsettiğimiz gibi uyumlu akıllı cihazlara göre çalışıyor. Sadece akıllı hoparlör varsa bunların tespiti biraz zor olabiliyor. Amazon’un bu hamlesi sonrasında Google ve Apple’dan da benzer hamleler gelecektir.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim