Anlık Bildirim

NASA, asteroit Bennu numune kabının sıkışan kapağı sonunda açtı

İnatçı bağlantı elemanları nedeniyle NASA, OSIRIS-REx'in bıraktığı örneklerden üç ay boyunca mahrum kaldı. Ancak sıkışan kapak sonunda açıldı. İşte detaylar:   
NASA, asteroit Bennu numune kabının sıkışan kapağı sonunda açtı Tam Boyutta Gör
Genelde yörüngedeki bir asteroitten bir kepçe toprak alıp Dünya'ya geri getirmenin asteroit örneği toplama görevinin en karmaşık kısmı olduğu düşünülür. Ancak NASA'nın başına gelenler bu düşünceyi tamamen değiştirdi ve asıl zorluğun, Dünya'ya dönen örneklerin bulunduğu kabı açmak olduğunu ortaya çıkardı.

Üç ayın ardından NASA, iki sıkışmış bağlantı elemanını çıkardı

NASA, 24 Eylül'de Dokun ve Git Örnek Alma Mekanizmasının (TAGSAM) dışında bulunan birkaç onsluk asteroit malzemesini toplayabilmiş olsa da kabı kapalı tutan 35 bağlantı elemanından ikisinde meydana gelen sorunlar nedeniyle örnekleri inceleyemedi. TAGSAM, numunenin kirlenmesini önlemek için özel bir eldiven kutusuna yerleştirilmişti ve sadece belirli aletlerin kullanılması ile açılmaktaydı. Ancak mevcut aletlerin hiçbiri inatçı bağlantı elemanlarını TAGSAM kafasından çıkaramadı.

NASA, yakın bir zamanda yaptığı yeni açıklamda bağlantı elemanlarını TAGSAM kafasından çıkarmak için yeni aletler geliştirdiğini ve üç ayın sonunda TAGSAM kafasının çıkarıldığını ve kabın sökülmesine devam edildiğini açıkladı. Böylece ajans yakın bir zamanda örnekleri inceleyebilecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim