Anlık Bildirim

NASA, Türkiye'deki yangınların uydu görüntülerini yayınladı

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi NASA, Manavgat ve Marmaris'teki yangınların uydudan çekilmiş fotoğraflarını paylaştı. NASA'nın yayınladığı fotoğraflar haberimizde.

NASA, Türkiye'deki yangınların uydu görüntülerini yayınladı Tam Boyutta Gör

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Türkiye’deki orman yangınlarının uydu görüntülerini yayınladı. NASA’dan yapılan açıklamada Türkiye’de aylarca süren kuru hava ve sıcak hava dalgasının etkisiyle son yılların en büyük orman yangınları ortaya çıktı denildi. Yangın bölgelerinin büyük çoğunluğunun tatil bölgelerinde çıktığına vurgu yapıldı.

NASA, Türkiye'deki yangınların uydu görüntülerini yayınladı Tam Boyutta Gör

Görüntülerden ikisi 31 Temmuz 2021’de Landsat 8 uydusunda bulunan OLI kamerası (Operasyonel Arazi Görüntüleyici) ile kaydedildi. Manavgat ve Marmaris’in aynı karede gözüktüğü fotoğraf ise 3 Ağustos 2021’de NASA’nın Aqua uydusundaki MODIS ile çekildi.

NASA, Türkiye'deki yangınların uydu görüntülerini yayınladı Tam Boyutta Gör

NASA ayrıca Türkiye’deki yangın söndürme çalışmalarına Hırvatistan, İran, İspanya, Rusya, Ukrayna ve Azerbaycan’ın yardım ettiğini belirtti. Son olarak Güney Avrupa’nın büyük çoğunluğunda 1980’lerden beri en yüksek sıcakların gözlemlendiği Yunanistan ve Türkiye’nin tarihin en yüksek sıcaklıklarına ulaşıldığı belirtiliyor. Yunanistan ve Lübnan’da da yangınların başladığı ifade ediliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim