Anlık Bildirim

NASA, Uluslararası Uzay İstasyonu'nu Pasifik Okyanusu'na düşürecek

NASA, Uluslararası Uzay İstasyonu'nun hizmet süresi sonlandığında neler olacağını açıkladı. Uzay ajansı, ISS'i 2030 yılının başlarında Pasifik Okyanusu'na düşüreceğini duyurdu.

NASA, Uluslararası Uzay İstasyonu'nu Pasifik'e düşürecek Tam Boyutta Gör

NASA, Uluslararası Uzay İstasyonu'nun(ISS) faaliyeti sonlandırıldığında ne olacağına dair rapor paylaştı. Uzay ajansı, ISS'i 2031'in başlarında Pasifik Okyanusu'nun Point Nemo olarak bilinen bir bölümüne daldıracak.

ISS'in akıbeti belli oldu

İlk parçası 1998 yılında fırlatılan ve 2000 yılında son parçanın fırlatılmasıyla göreve başlayan ISS, 20 yılı aşkın süredir alçak dünya yörüngesinde astronotlara ev sahipliği yapıyor. ABD(NASA), Avrupa (ESA: Avrupa Uzay Ajansı) ,  Japonya (JAXA: Japonya Havacılık ve Uzay Araştırma Ajansı), Kanada (CSA: Kanada Uzay Ajansı) ve Rusya (Roscosmos: Devlet Uzay Şirketi) ortaklığıyla geliştirilen uzay istasyonu, şimdiye kadar binlerce araştırma gerçekleştirilmesini sağladı.

Bu yılın başlarında Joe Biden hükümeti 2030 yılına kadar ISS faaliyetlerine devam edeceklerini duyurmuştu. Bu açıklamanın ardından NASA, uzay istasyonun geleceği hakkında bir rapor yayınladı. ISS, Ocak 2031'de daha önce Rusya'nın Mir Uzay İstasyonu'nun da düşürüldüğü bölge olan ve Yeni Zelanda ile Şili arasında yer alan Point Nemo'ya düşürülecek.

NASA, yeni ticari uzay istasyonları için Blue Origin, Nanoracks LLC ve Northrop Grumman Systems Corporation olmak üzere üç özel şirketle anlaşma imzaladı. Yeni uzay istasyonlarının 2030'dan önce faaliyete geçmeleri bekleniyor. Uzay ajansı, yeni uzay istasyonlarının faaliyete geçmesiyle beraber operasyonlarını buralarda gerçekleştirmeye başlayacak.

ABD, alçak dünya yörüngesi projeleri için özel şirketlerin uzay istasyonlarına geçmesiyle birlikte 1.3 milyar dolar tasarruf edeceğini düşünüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim