Anlık Bildirim

NASA, Uluslararası Uzay İstasyonu faaliyetlerini 2030'a kadar sürdürecek

ABD yönetimi, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki mevcut 2024'e kadar faaliyete devam etme kararını 2030'a kadar uzattığını açıkladı.                              

NASA, ISS görevlerini 2030'a kadar sürdürecek

ABD yönetimi, alçak dünya yörüngesinde yer alan birçok ülkenin uzay görevleri için kritik bir öneme sahip olan Uluslararası Uzay İstasyonu(ISS) faaliyetlerinin 2020'den 2024'e uzatılmasının ardından bu kez de 2030'a uzatıldığını duyurdu. ABD, uzay istasyonuna finansal desteğine devam ettiği sürece faaliyetlerini de gerçekleştirebilecek.

ABD, ISS'deki faaliyetlerine devam edecek

ISS, şimdiye kadar birçok uzay görevi için önemli bir misyon üstlendi. 20 yıldan uzun süredir ortaklarıyla beraber NASA, sayısız görev için ISS'in avantajlarından yararlandı. Uzay ajansı tarafından yapılan yeni bir açıklamayla ABD'nin, 2024 yılına kadar vereceği desteği 2030 yılına uzatma kararı aldığını duyurdu.

NASA Yöneticisi Bill Nelson: "Uluslararası Uzay İstasyonu, barışçıl uluslararası bilimsel işbirliğinin bir işaretidir ve 20 yılı aşkın bir süredir insanlığa fayda sağlamak için muazzam bilimsel, eğitimsel ve teknolojik gelişmeler sağlamıştır. ABD'nin istasyon operasyonlarını 2030'a kadar sürdürme taahhüdünde bulunmasından memnunum." ifadelerinde bulunarak mevcut uzay programlarının devamı ve yeni programlar için bu taahhüdün önemli olduğunu vurguladı.

ABD finansal desteğine devam ederse ABD'nin 2024'e kadar olan faaliyetleri 2030 yılına kadar uzatılmış olacak ve ISS'in uluslararası ortakları olan Avrupa (ESA, Avrupa Uzay Ajansı) ,  Japonya (JAXA, Japonya Havacılık ve Uzay Araştırma Ajansı), Kanada (CSA, Kanada Uzay Ajansı) ve Rusya (Devlet Uzay Şirketi Roscosmos) ile olan işbirliğine devam edecek.

Nelson ayrıca her ne kadar siyasi olarak tartışmalar içerisinde olsalar da Biden yönetiminin taahhüt ettikleri süre içerinde Rusya ile çalışmayı kabul ettiğini söyledi.

Kaynakça https://www.engadget.com/united-states-iss-extension-through-2030-191501602.html https://blogs.nasa.gov/spacestation/2021/12/31/biden-harris-administration-extends-space-station-operations-through-2030/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim