Anlık Bildirim

Nissan, Avrupa için tamamen yeni bir kompakt elektrikli otomobil duyurdu

Henüz adı ve çıkış tarihi açıklanmayan model, Nissan Micra'nın yerini alacak. Kompakt modelin tasarımı Nissan'a, mühendislik ve üretimi Renault'ya ait olacak.   

Nissan'dan Avrupa'ya yeni bir elektrikli otomobil geliyor Tam Boyutta Gör

Renault-Nissan-Mitsubishi ittifakı, 2030'a kadar olan yol haritasını açıkladı. Bu kapsamda Nissan, Avrupa için tamamen yeni bir elektrikli otomobil çıkaracağını duyurdu. Söz konusu model, Micra'nın yerini alacak.

Şirketten yapılan açıklamada, yeni elektrikli otomobilin Nissan tarafından tasarlanacağı ancak mühendislik ve üretiminin Renault tarafından gerçekleştirileceği belirtildi. Tasarımına ilişkin ipucu videosu da paylaşılan model, ittifakın CMF B-EV platformu üzerine inşa edilecek. Bu kapsamda elektrikli Renault 5 ile platform ikizi olacağını söylemek mümkün. Dolayısıyla iki modelin teknik özellikleri de benzer olacaktır.

Yeni elektrikli otomobilin silüetini gösteren videoda oval şekilli LED farlar ve stoplar dikkat çekiyor. Ayrıca önde aydınlatmalı Nissan logosu ve tampon kenarlarındaki dikey ışıklar da göze çarpıyor. Profilden görünümde kompakt modelin aerodinamik jantları ortaya çıkıyor. Bunun yanında C sütunu hariç sütunlar, yan ayna kapakları, tavan ve arka spoylerin siyah renkte tasarlanmış olması da dikkat çeken detaylardan.

Adı henüz açıklanmaya model, Fransa'nın kuzeyindeki Renault ElectriCity merkezinde üretilecek. Nissan, modelin mühendisliği ve üretimi Renault'ya ait olsa da tasarım noktasında markanın kendi DNA'sını yansıtacağına inanıyor.

Otomobille ilgili detaylar henüz belli değil. Markadan yapılan açıklamada model ismi, çıkış tarihi ve teknik detayları içeren detaylı bilginin ilerleyen süreçte paylaşılacağı ifade edildi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim